Ormancıların yüzü güldü, Rekor alıma teşekkür etti

Orman Mühendisleri Odası Birliğe Çağrı Grubu Doğu Karadeniz Trabzon Şubesi Başkanı  Orman Yüksek Mühendisi Faruk Aksu açıklamalarda bulundu.

Ormancıların yüzü güldü, Rekor alıma teşekkür etti

Haber61/Haber Servisi - Orman Mühendisleri Odası Birliğe Çağrı Grubu Doğu Karadeniz Trabzon Şubesi Başkanı  Orman Yüksek Mühendisi Faruk Aksu, “Tarım ve Orman Bakanlığının son açıkladığı 1150 Orman Mühendisi ve 10 adet Orman Endüstri Mühendisi alacağız” duyurusunu memnuniyetle karşıladıklarını, uzun süredir bu haberi beklediklerini açıkladı. 

1150 sözleşmeli Orman Mühendisi ve 10 adet Orman Endüstri Mühendisi alımı 2018 KPSS puanı ile olacağını ifade eden Başkan Aksu şunları söyledi;

"Bu alımla ilgili ilan ogm.gov tr adresi de yayımlandı. 2018 KPSS puanı ile alım yapılacak. KPSS 60 alan tüm orman mühendisleri ve orman endüstri mühendisleri başvuru yapabilecek. Başvurular internet üzerinden 24 Eylül 2019 tarihinde başlayacak ve 7 ekim  2019 tarihinde son bulacak.(Not: 10 adet Orman Endüstri Mühendisi başvuruları devam etmekte olup 23.09.2019 mesai sonunda bitecektir. 10 adet Orman Endüstri Mühendisi alımı sadece KPSS puanına göre yapılacak ve uygulama sınavı yapılmayacaktır.) 1150 Mühendis alımında yaş sınırı olmayacaktır. 2018 KPSS’ den 60 puan alan ve başvuru yapan adaylar ,uygulamalı sınava tabi tutulacak ve uygulama sınavında 70 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak ve tercihlerini yaparak Orman İşletme Şefi olarak atamaları yapılacaktır..  Orman Genel Müdürlüğü tarihinde rekor bir Orman Mühendisi ve Orman Endüstri Mühendisi alımını gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanımız Sn Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey 'e ve Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanımız Trabzonlu hemşehrimiz Hasan Türkyılmaz’ a  teşekkürlerimi sunarım. Bu tarihi alımla ormanlarımızın varlığı  ağaçlandırma faaliyetleri ile artırılacağı gibi orman yangınları ile daha iyi mücadele edilecek ve ormanlarımızın daha bakımlı hale geleceği kesindir."

Aksu son olarak, birliğe çağrı grubu olarak “Uygulama Sınavına” girecek olan tüm Orman Mühendisleri meslektaşlarına uygulamayla alakalı teknik destek vermeye hazır olduklarını söyledi ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nden uygulamalı sınava girecek tüm meslektaşlarına başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber