Nadir görülen kas hastalığına yakalanan Trabzonlu kardeşlerin hayali Survivor!

Nadir görülen kas hastalığı nedeniyle engelli olan Trabzonlu iki kız kardeş 4 yıldır evinde eğitim görüyor

Trabzon’da akraba evliliği yapan anne babanın çocuğu olan iki kız kardeş, 4 yıldı evlerinde öğretmenlerini ağırlıyorlar. Evlerinde ders alan kız kardeşler hayata küsmüyorlar. Ayrıca hayalleri Survivor yarışmasına katılmak.

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde yaşayan İlkay ve Esma Usta kardeşler, anne babalarının akraba evliliği nedeniyle doğuştan engelliler. Ama buna karşı hayattan hiç kopmuyorlar.

Evlerinde öğretmenlerinden ders alıyorlar.

Birbirleriyle oyun oynuyorlar.

Kendilerini geliştirmek için her şeyi yapıyorlar.

Türkçe öğretmeni Fethi Öztürk, Fen öğretmeni Tevfik Çengel, Matematik öğretmeni Soner Topal, İngilizce öğretmeni Nagehan Çelenk ve Okul Müdür Yardımcısı Fahrettin Doğru sayesinde, eğitim öğretimlerini aksatmıyorlar.

Nadir görülen bir kas hatalığı bulunan 17 yaşındaki İlkay Lise 2 öğrencisi.

Aynı hastalıkla büyüyen 11 yaşındaki Esma ise ilkokul 6. Sınıf öğrencisi.

4 yıldır eğitim görüyorlar.

Bugünlerde en büyük hayalleri ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın Survivor programının yapıldığı ülkeye gidip orada yarışmacılarla tanışmak. Orada olmak.

Baba Levent Usta, “Televizyon izlerken hemen bu yarışmayı istiyorlar. Oturup izliyorlar. Gülüyor. Çok seviyorlar. Bizde onların bu keyifli anlarını seyretmekten mutluluk duyuyoruz. İnşallah dilekleri kabul olur.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber