Muhammet Balta: Çevre konuları önemli ancak hükümete yapılan eleştiriler haksız

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grubunun Çevre ihlalleri konusundaki Grup önerisi görüşüldü. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, "Hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğunu milletimiz biliyor" dedi.

Muhammet Balta: Çevre konuları önemli ancak hükümete yapılan eleştiriler haksız
CHP grubu, TBMM Genel Kurulu'na Çevre ihlalleri konusunda öneri sundu. CHP'nin çevre hakkı ihlallerinin araştırılması amacıyla TBMM Genel Kurulu'na verdiği önerge hakkında söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, iktidar partisinin 175 milyon zeytin ağacının bulunduğu alanı imara açma gayreti içinde olduğunu öne sürdü.

Çevreyi tahrip etmekte ısrar edilmesi halinde gelecek kuşaklara bırakacak bir çevrenin olmayacağını belirten Yüceer, "Her vatandaş temiz bir çevre hakkına sahiptir. Türkiye'nin dört bir yerinden çevre kirliliğine dair manzaralar var. Bu bizim çevremiz, bu bizim topraklarımız. Bu toprakları birileri üç beş kuruş daha fazla kar etsin diye kirlettirmeyeceğiz. Geleceğe temiz bir çevre bırakmalıyız." diye konuştu. 

Balta: "Hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğunu milletimiz biliyor"

CHP'li Yüceer'in konuşmasının ardından söz AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da, çevresel sorunların TBMM'de gündeme taşınması durumunun önemli, ancak hükümete yapılan eleştirilerin haksız olduğunu kaydetti.

Balta, "İnsanların 2002 yılında maskeyle dolaştığını, suların tankerlerle getirilip satıldığını, balıkların nasıl öldüğünü unutmadık. Yapılan her alandaki yatırımlarda çevre hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğunu milletimiz biliyor. Artan nüfus karşısında gelişen ihtiyaçlara karşı çözüm önerilerinin ortaya konulması lazım. Ekonomi büyüyecek, sanayi gelişecek ama enerji ihtiyacına karşı yapılacak hiçbir uygulamayı benimsemeyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

Balta, çevre hassasiyeti konusunda alınan kararlar noktasında var güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber