Meteoroloji uyardı! Türkiye yanıyor, Trabzon’da yağmur var

Türkiye, kavurucu sıcakların etkisi altında. Öğle saatlerinden itibaren Ardahan çevresi, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç ve yüksek kesimlerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Meteoroloji uyardı! Türkiye yanıyor, Trabzon’da yağmur var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 23 Temmuz 2025 tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren Ardahan çevresi, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç ve yüksek kesimleri ile Kars’ın kuzey ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi beklenirken, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise yaptığı açıklamada, başta İstanbul olmak üzere birçok kentte sıcak hava dalgasının etkili olacağına dikkat çekti. Vatandaşların özellikle öğle saatlerinde güneş altında uzun süre kalmamaları yönünde uyarıda bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir