Maraş Caddesine yeni proje

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu açıkladı.

Maraş Caddesine yeni proje

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kasım ayı Meclis toplantısında Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili olarak çalışma yaptıklarını söyledi.


Gümrükçüoğlu, "Maraş Caddesi bölüm olarak Postane mevkii ile Atatürk Alanı arasındaki trafik sıkışıklığını inceledik. Maraş Caddesi tek yönlü hale getirilmişti. Süreç içinde caddenin her iki tarafından biz dizi aracın park etmesi ve dolmuş duraklarının da olması ile tek şeritli hale getirilmişti. Biz herkes vazifesini yapsın mesajı verdik. Mesajımız trafikten sorunlu emniyet görevlilerine idi. Trafik sıkışıklığının özel araçlar ve kargo araçlarından kaynaklandığı belirlenirken, aynı zamanda tek araç olarak izin verilen dolmuş esnafımızı da 2-3 araç olarak buralarda olması ile trafik sıkışıklığı yaşandı. Herkes görevini yapsa trafik sıkışıklığı ortadan kalkacak dedik. Bu konuda çalışmalarımız var. Maraş caddesinin trafiğe kapatılması sürekli gündeme geldi. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledik. Maraş Caddesini bu günkü koşullarla trafiğe kapatmak olabilecek bir şey değil. Biz bunu önleyemedik." dedi.

Maraş Caddesine yeni proje

Yeni projeile ilgili olarak bilgi veren başkan Gümrükçüoğlu, "EDES’i çalıştık. 3 yıl oldu. Formülü  hazırladık ve en asgari standartta tutmaya çalıştık. Hız, ışık ve yanlış parklanma kontrolünü çalıştık ancak Emniyetle anlaşamadığımız için bunu yapamadık. Atatürk Alanı altındaki tek şeritli yolu Maraş Caddesi boyunca proje geliştirdik. Tek şerit halinde Maraş Caddesi Atatürk Alanından Postane mevkiine kadar ilerleyecek. Sadece dolmuşlara cep şeklinde tek araçlık duraklama yeri yapılacak. Tek şerit olacağı için başka araç duramayacak ve trafik ilerleyecek. Kaldırımlarda buna göre düzenlenecek. Proje bütün otellerle, Belediyemiz Daire Başkanlıkları ile paylaşıldı. Bankalarla Şehir Müzesi ile Emniyet Müdürlüğü ile görüşüldü. Yazılı olarak da görüşlerini alacağız. Bu proje uygun görülmesi halinde Belediye binamıza kadar yapılacak. Bu uygulama yapılacak olan Hafif Raylı Sistem ile çelişkili bir sistem değildir.” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber