Hilton Trabzon’da muhteşem tanıtım kokteyli

​​​​​​​DoubleTree by Hilton Trabzon’da 10 Mayıs Perşembe akşamı tanıtım kokteyli düzenledi. Renkli görüntülerin yaşandığı gecenin sunuculuğunu Bay J yaptı.  

Hilton Trabzon’da muhteşem tanıtım kokteyli

İhtişamlı davete devlet büyükleri, Trabzon’un ileri gelenleri, turizm sektörünün üst düzey temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Gecede, Tunalar Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna şehrin geleceği, turizm sektörü ve otel ile ilgili önemli noktalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tuna ailesi olarak işe bakışlarını bilim, ilim ve sanat ekseninde, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimler olarak 3’e 3 temeline oturttuklarını anlatarak konuşmasına başlayan Erol Tuna, Trabzon'a yapılmasını arzu ettiği önerileri şöyle sıraladı: "Şehrimiz ve bölgemiz turizm için eşsiz imkanlar sunmaktadır, bizlere bırakılan tarihi mirastan, doğal güzelliklere ve kış turizmi olanaklarına kadar çok geniş bir alanda sektörü geliştirmek mümkündür. Bunun için sektörün tüm dinamiklerinin ciddi çalışmalar ile bir araya gelerek sadece Trabzon’u değil aynı zamanda Samsun’dan başlayarak Artvin’e kadar tüm bölgeyi içine alan bir master plan çerçevesinde cazibe merkezleri oluşturulmalıdır. Trabzon olarak iç turizmde yeteri kadar faal olamadığımızdan pastadan hakkımız olan payı almadığımız aşikardır. Bunun için gerekli adımların atılması ile eminim ki bölgemizde canlılık artacaktır. Yapılacak olanları tüm aylara yayılan etkinlikler olarak sıralarsak; kültür gezileri, festivaller, doğa yürüyüşleri, alışveriş turları, spor etkinlikleri vs. rahatlıkla planlanabilir. Trabzon’un mükemmel bir marka ve ürün olduğunu unutmamak gerekiyor. Her şeyi bu marka ve ürün üzerine tasarlayabiliriz." 

Hilton Trabzon’da muhteşem tanıtım kokteyli

"TRABZON'DA BALIK FESTİVALİ YAPILMALI"

Yerel yöneticilere, devlet erkanına ve çevresine yıllardır dile getirdiği önerinerini aktaran Tuna, "Ekonomiki destelemek anlamında Trabzon'da yapılacak bir balık festivali,  şehrimizinin en önemli gelir ve simgelerinden olan balık konusunu özelinde ve yeme içme sektörüne olan katkısını göz önüne almalıyız. İnanıyorum ki dünyanın bir ucundan Japonya’dan, Amerikadan buraya sırf balık yemek ve etkinliklere katılmak için turistler gelebilir. Adana’da portakal çiçeği konusunda festival düzenleniyor. Inanabiliyor musunuz? Adanalı girişimciler kokuyu yani elle tutulmayan, gözle görülmeyen bir şeyi pazarlıyorlar. Şimdilik ülkenin her yerinden turist çekiyorlar. İnanıyorum ki yıllar içinde kendi iç imkanlarını geliştirirseler dünyanın her yerinden turist çekeceklerdir. İnanıyorum ki dünyanın en lezzetli balıkları burada ve biz bunu dünyaya açabiliriz. Akademik olarak balık nesllerinin geleceği hakkında üniversitelerimizde seminerler, konferanslar, araştırmalar yapılıp dünyanın her yerinden bilim insanlarını buraya çekebiliriz. Bugün bile tartışılmayacak ekonomik boyutlara ulaşmaya başladı. Şehrimizdedeki balık fabrikaları sayısının ve balık çiftliklerinin daha artırılıp teşvik edilmesi gerekmektedir. El sanatları ve mücevher konusunda zaten çok ciddi bir alt yapısı olan şehrimize planlı olarak yapılacak çalışmalardan merkezi hükümetten teşvik alarak Trabzon’un yerel sanatını (telkari, hasır bilezik, kazaziye vs.) mücevherle miks edip iç piyasaya ve dünyaya ihrac etmek bizler için çok önemli bir ekonomik ve kültürel kazanç olacaktır. Eğer biz Kapalıçarşı Nuri Osmaniye’deki Mardinli süryani ustaların bir kısmını buraya çekersek işi başarmış oluruz. Çekebilmemiz için teşvik kanununu çıkartmak şart olacaktır. Şehrimizin kolektif anlayışa uzak karakterine de uygun olan bu iş dalının gerçekten hem şehrimizin hem ülkemizin geleceğine katkısı olacağına inanıyorum. Burada imal edilecek el sanatları, mücevherler belli yerlerde kurulacak olan ve sadece bunların satılacağı showroomlar yapılıp gelen turistleri (tıpkı diğer turizm ülkelerinde olduğu gibi) buralara getirip kaynağından alış veriş yapma imkanı olacaktır. Antalya’da Rus turistlere bu şekilde deri giyim eşyaları ve kuyum satılmakta olup ülke gelirlerimize önemli kaynaklar sağlamaktadır. Bu konuda yine üniversitelerimizde ilgili sanat ve tasarım alt yapıları oluşturup bölgenin zeki ve yetenekli çocuklarını bu yönde dünyanın önde gelen tasarımcıları ve iş insanları yapmak misyonumuzun bir parçası olması gerekmektedir. Şahsen ben bu işe yatırım yapmaya huzurlarınızda söz veriyorum." dedi.

Tuna konuşmasını, "Ülkemizin turizm hedefleri içerisinde bulunan Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen 2023’te, 50 milyon turist ve 50 milyar dolar hedefimizi gerçekleştirmede, bölgemiz ve şehrimizin de büyük katkısı olacağına inancım tamdır. DoubleTree by Hilton Trabzon olarak bu heyecan verici yolculuğun içerisinde bulunmak bizleri ayrıca motive etmektedir." diye sonlandırdı. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber