Hacısalioğlu'ndan kadın ve gençlere çağrı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalioğlu, kadınlar ve gençlerin iş hayatının içerisinde daha çok yer almaları gerektiğini söyledi.

Hacısalioğlu'ndan kadın ve gençlere çağrı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2010 – 2017 yılları arasında düzenledikleri girişimcilik eğitimlerine 2 binden fazla kişinin katıldığını belirterek, “Bu sayının yarıdan fazlasının kadın olması bizim için büyük mutluluk. Kadınların ve gençlerin çalışma hayatında ve iş dünyasında daha fazla yer alması için çalışıyoruz” dedi.
 

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Avcı, Maçka ilçesinde Kaymakam Orhan Aktürk, Belediye Başkanı Koray Koçhan ve diğer ilgililerin de yer aldığı açılışlara katıldı. TTSO’nun düzenlediği girişimcilik kursunu bitiren Dilek Erden’in giyim mağazasının açılışının ardından Seyfi Yavuz tarafından hizmete sokulan restoranın açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Hacısalihoğlu, TTSO olarak 2010 yılından bugüne kadar 53 adet girişimcilik eğitim programı açtıklarını belirterek şunları söyledi:

“Eğitimlerimize 2 bin 125 kişi katıldı. Bu sayının bin 182’sinin kadınlardan oluşması ayrıca sevindirici. Kadınlarımızın ve genç girişimcilerimizin çalışma hayatına atılması, iş dünyasında kendilerine yer edinmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda pozitif ayrımcılık yapıyoruz denilebilir. Ayrıca girişimcilik eğitimlerimiz sonunda girişimcilere yazılan toplam iş planı sayımız 192’dir. Bu sayının da 87’sini kadın girişimcilere yazılan iş planı oluşturmaktadır.”

Hacısalihoğlu, girişimcilik eğitim programlarının devam edeceğini de vurgulayarak, “Başta kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere herkesi bu programlarımıza katılmaya bekliyoruz. İş kuranlara, girişimcilere devlet destekleri şu anda çok çeşitli ve fazla” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber