Gümrükçüoğlu'ndan Haber61'e özel açıklamalar

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan önemli açıklamalar...

Gümrükçüoğlu'ndan Haber61'e özel açıklamalar

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu haber61 TV'nin konuğu oldu.

Haber61 Genel Koordinatörü Tuncay Lakot'un sunduğu Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı'nın soru ve yorumlarıyla destek verdiği yayında Başkan Gümrükçüoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

YAYININ TEKRARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İşte Başkan Gümrükçüoğlu'nun açıklamalarının satır başları;

Külliyenin Trabzon’a bakış açısı son derece kucaklayıcı ve elinden gelen imkanları Trabzon'un hizmetine vermek üzeredişr. Recep Tayyip Erodğan Trabzon’u son derece seviyor. Her zaman verdiğim cevabı söylüyuırm Adaylığımı Allah bilir. Hiç bir zaman adayım demedim. 2014’de de bunu yapmadım. Bugünde adaylığım için kendi tercihim ve davranışım için Allah Bilir diyoryum.

61 PROJE

61 projenin 55 tanesini Trabzon’un günlük yaşayışına kazandırdık. Kalanların tamamını yer tespiti temini olmadığı için yapamadık. Bulak taşocağı arazisini Karayollarından satın almıiş bulanmaktayız. Orada Toptancılar hali ve bütün bölgeye hizmet edecek ve vatandaşların alışverişlerini yapabilecekleri ve belli meslek dalları içinde tahsis yapılacaktır.

BOZTEPE TELEFERİĞİ

Boztepeye teleferik vardı. Bütün onayları bitti. Yapılacakken Belediye meclisinde konunun görüşülmesi ve tekrar müracaat edilmesi ile Boztepe ile İskenderpaşa cami yanına olan mesafenin 500 metre ve 4 dakikalık bir zaman olduğu ve bu nedenle projenin yapılmaması konusunda zaman için de ortak kanaat oluştu. O nedenle yapmadık.

OTOGAR PROJESİ

Otogar içerisinde otobüslerin bakımının yapılacağı geniş bir alan gerekli olduğu için Akoluk bölgesinde geniş bir alan hazırladık. Bu bölgenin uzakl olması ve müşteri talebinin azalmasından dolayı cep otogarı niteliğinde tekrar çalışılması gerekti. Kars, Artvin ve diğer yerlerden gelen otobüslerin bakım onarımçalışmalarının olmaması ancak kısa konaklamaları konusunda Sahil yolu kenarında bir cep otogarı şeklinde Pazarkapı’da çalışmıştır. Bununda önümüzdeki aylarda projesi için çalışmalar başlayacaktır. Yer temini dolayısyla yapılmayan projeler bunlardır.

Demriyolu projesinin takibi yapılacağı vaadedilmiştir. Bunu bizim yapmamız zaten düşünülemez. Bir diğeri de Güney çevre yolu prpjesindir. Bunların takibinin yapılacağı söylenmiştir.

Akoluk’ta ileryelen zamanda alınan yer mutlaka Otogar olarak gerçekleşecektır. Güney Çevre yolu yapılınca da bu bölgenin bir kavşak noktası olacaktır.  

GÜLCEMAL PROJESİ

Tarımsal toprağın dolgu alanına dökülmesi diye bir şey yoktur. Biz ilk defa hafriyat taşıyan kamyonkların kayıt altına alınmasını sağlayan bir belediyeyiz. Orada Trabzon Tarihi limanının uzunluğundan daha uzun bir tahkimat yapılmıştır. Birinci etabın tahkimatın etrafı doldurulurken ikinci bir tahkimat ihalesinin hazırlıkalrı yapılmıştır. Başkan bri tahkimat daha yapılacatırç. Etap Etap gidilecektir. Ben herkesin düşüncesine saygılıyım. Polemiğe ve karşılıklı suçlamaya girmem. Yaptığımızın hesabını her zaman yaparız. Biz bütün sivil toplum kuruluşlarının görşlerini alırız Gülcemal Projesinde de aldık. Ama bunların gelip kontrolör gibi çalışması gibi bir uygulama yok.

Karadeniz bir vaka yaşadı. Samsun Artvin Hopa yolunun sahilden geçmesi vakası. Bu bir bariyer oldu. Gülcenmal projesi stadyumda olduğu gibi doldurulmamıştır. Gülcemal kütlesel bir dolgu alanı olamdığı için etap etap gidilecektir. Buarda denizle insanımızı buluşturabilmektedir. Şuandaki tasarımın içerisinde Ayasofya kavşarı ile Yalı mahallesindeki balıkçı barınaklarına kadar olan mesafede bir plaj yapılması planlanmaktadır. O Konulacak deniz bariyerleri ve deniz şlepleri ile kumun dolması sağlanarak plaj oluşturulacaktır.

Biz 2009 sonrasında söylediğimizi yerine getirdik. Atık suların pazarkapı bölgesinden olmak üzere denizin 950 metre ilerisine ve 50 metre derinize pompalanmasını yaptık. Değrimenderede bunu yaptık ve havaalanında  da yaptık.

Biz atık su projesi ile yağmur suyu projesini yapmazsak oluşacak total kütle Biyolojik arıtma tesisinin kapasitesini aşacaktır. O nedenle bu iki projenin eş zamanlı yürümesi gerekiyordu. Bu prpjelerin başlaması için Avrupan Fonları ve Opek kredisi ile başlanacak. Bu projelerin finansmanı ve ihalesini takip etmekteyiz. Kredi ve fazi ödemesi dahil olmak üzere bu yılın sonuna kadar Trabzon’a kazandırılması konusunda çalışmaktayız. 1 Milyar 773 TL’lik su ve kanalizasyon yatırımı yaptık. 650 milyonluk yatırım yıl sonunda bitecektir. Bunların dışındaki 1 Milyor 100 Milyonluk proje ise bir kısmına başlanmıştır, bir kısmı yarılanmıştır bir kısmı ise krdilendirme çalışmasını yapmak üzere beklemektedir. Herhangi bir sağanak yağış,sel, toprak kayması ile Dünyanın her yerinde olduğu gibi karşılaşırsınız. Doğal Afet bu. Dünyanın her yerinde oluyor. Hatta Türkiye’den daha fazla can kayıpları oluyor. Çelikten korunaklar yapsanızda Doğal afetin derecesine göre bunlarla uğraşmak zorundasınız.

BEŞİKDÜZÜ SEL FELAKETİ

Beşikdüzü’nde son sel felaketinden önce baskın yağış oldu ve ben ekiplerimizle temizledik. Son baskın yağışta ise biz yağışın başladığı zamandan itibaren alandaydık. Kırılan kolumuzu tamir etmeye binalarımızı temizlemeye çalıştık. 3 insanımız hayatını kaybetti. AFAD’ın botları ile çocuklarımızı aldık. 3 insanın hayatını kaybettiği yerler düzlük değil yamaçlarda nerede hesaba katmadakn ev yapmışsak oaradaki evlerdeki 3 insanımız hayatını kaybetti. Düzlükteki yağışın göllendiği yerlerde can kaybı olmadı. Dere yataklarında konut yapılırsa bunlar sel akıntısının önünde set oluşturuyor.

İmar barışı devletin iyi niyetle hareket ettiği bir durum. Biz havza bazında tarım dere ıslahları, tersip bentleri dahil yapacağımız işleri topyekün yaopmamız lazım. Vatandaşın istediği yerde ev yapmasının önüne geçilmesi lazım. Dere yatağının denizle buluştuğu yerlerde karayollarını köprülerle geçmektir. Teresubat akacak yer bulduğu zaman yol bariyer olmaz.

Ülkenin tasarruf döneminde olamsı dolayısıyla başlanmamış projelerin ertelenmesi olabilir. Vatandaş ile devlet kol kola ülkenin geleceğe yürüyüşünü gerçekleştirecektir. Öncelikler hesabının iyi yapılması ve kanakların iyi kullanılması gerekir.

KAVŞAK PROJELERİ

Haçkalı Baba kavşağı projesi yapılmıştır yapılmayı beklemetedir. Söğütlü kavşağı istimlak bedeli konusunda Haçkalı babadan sonra yapılacaktırç. Projesi yapılmıştır. Atapark kavşağı yapılacaktır.ç İstmlak yönünden Karayollarına bir kğlfet getirilmekeyeck hale getirilmiştir. Oranın ihalesi yapılmıştır. ve önceliklendirmeden haçkalı babanın sırasında bulunmaktadır. Değirmendere kavşağı aynı hussiyetle yaklaşılması gereken bir kavşaktır. Önemli bri şehir kavşağı haline getirilmektedir. Oranın projesi henüz yapılmamaıştır. Değirmendere kavşağına önem veridğimizi Ankara’da Valimzide beraber bakanlarımıza ilettik. Bizim belediye olarak finansman olarak bizim yapamayacağımızancak yapılmasını istediğimizi ilettik. Kaşüstü kavşağının dalçık şeklinde olması gecikmeye neden olmuştur. Ben bilimsel gelişmeden yanayım. Karayolları genel müdürlüğünün yapacağı projenin imar yönüne ben bakarım. O prje ne olursa olsun ben ona karşı çıkmam. Köprülü kavşar nerede yok ki. Reşadiye kavşağının tamamlanması sürdürülmektedir. Pazarkapı kavşağı ile bir bütündür. Bir tane adam ben 5 litre daha fazla benzin satacağım diye topulum haklarını almasınıa müsade edemeyiz. Biz orada sadece tarihi surun bir ucu olduğu için bunun dalçık şeklinde yapılmasını talep etmişizdir. Karayolları burada deniz seviyesinin altına düştüğü için dalçık olmaz cevabını aldık. Israr ettik. Yer altı suyu akıntısı varsa dalçık yapılmıyor. Peki dedik. Tabiat Varlıkları kurulundan geçti proje. Teknik ve bilimsel olarak yapılması gereken yapışmıştır. Güney kuzey ile doğu batı istikameti araç sayısı karşılaştırıldığında Doğu batı istikametinde yapılması elzem olacağı görüldü. Yan yolalrı yapıldığında en doğru proje olduğunu göreceğiz.Karayollarının gönderidği proje imar açısından bir sıkıntı yaratmıyorsa bizim için sorun yoktur diyorum. Kaşüstünde yer altı su seviyesi yüksektir. Baskın yağışta çok önemli önlemlerin yan yollar iyi yapılmalıdır.  

TRAFİK SORUNU

Oy alamaz korkusu yüzünden ben ömrü hayatımda adım atmadım. Kanunu bulvarı aslında eski yapılmış ğüney çevre yoluyla bazı yerlerde birşelen ve şehrin kalabalık mahallelerini bağlayan dantel gibi bir projedir. Batıdan gelen vasıtanın şehir içinde işi yoksa Maçka istikametine yada Akçaabat istikametine gitmesi ve diğer yönlere gitmesi şehir için trafi çok rahatlatacak bir projedir. Kanuni bulvaru durmadı. Devam etmektedir. Tasarruf tedbişrlerine rapmen 25-30 ay içerisinde hizmete girecektir. Hafif Raylı sistemin bitirdiğimiz projesinin Ulaştırma Bakanlığı altyapı programına alınması sağlanmaya çalışılmaktadır. Akyazı’daki bölgeden Havaalanına kadar olan kısım ilk etabıdır. Hafif raylı sistem var, kavşaklar yapılmış, Kanuni bulvarı yapılmış ve Güney çevre yolu ortaya çıkarılmış olduğu zaman Trabzon çin herşey yapılmış olacaktır.

MEYDAN PARKI

Biz sessiz sedası Atatürk alanı 1. Etabını bitirdik. 2. Etab olarak tarişhi belediye binasını arkasındaki bölümü yeniden restore ve relove ettik. 3. Etabı ijhlaye çıkılmış durumda. Orada 400 araçlık otopark vardır. Karadenizdeki tam otomatik katlı otoparkı yaparken, Ayasofya’nın altında, Pazarkapıda, Çamlık mevkiinde yeni yaptığımız cami altında otoparklarımızı yapmaktayız. 

BOZTEPE YOLU

Boztepe yolunda 12 metre yol imar planına işlemiştir. 12 metre içerisinde yer alan arsalarda kimse hiç bir şey yapamaz. Buranın kamulaştırması çok yüksektir. Kanuni Bulvarı boztepe tünelinin girişinden Yavuz Selim Hastanesine bir kol verecek. Kanuni bulvarı boztepe tünelini geçtikten sonra Hayali garajına yapılacak kavşakla Çukurçayır’a gidiş geliş bir yol verecektir. Bu yolların yapılması kanuni bulvarının yapılması ile tamamlanacaktır. 2021-2022 yılı içerisinde yapılacaktır.

HAFİF RAYLI SİSTEM

Hafif raylı sistem projesi tamamşlandı. Altyapı yatırımlşarı genel müdürlüğü programına alındı ve başladı. Akyazıdan kalktı Yavuz selim bulvarından geçti. Değirmenderede geçti ve havaalanına ulaştı. Geçen süre 30-40 dakikadır. Bir münibüsle aynı sürede gidilebilir. Ancak bunun rahatlığı başka şehir kültürü başka. Bu Trabzon için en idealidir. Bu bir kültürdür. Yaşlnın memurun, okula giden öğrencinin toplu taşımaya özendirilmesidir. Hafif raylı sistem modern şehirlerde çok önemlidir. Vatandaşın bir çoğu özel araç kullanmayacaktır. Biraz zaman kaybı olacaktır ama yine de bunu tercih edecektir.

Caminin protokolü olmaz. Şehrin kalabalık cenazelerinin kılınacağı 7 bin 700 kişilik bir cami yapılıyor. Bu cami bir külliye olarak hizmet edecektir. Cami islam diyarı mesajını verecek olan yerdir.

Cemal Kamacı merkezi Avrasya pazarına tahsis edilecek.

Tabakhane kentsel dönüşümün projesi yapılmıştır. Yasalar ve mevzuat çerçevesinde kadınlar pazarına yer verilecektir. Projede işgaliyecilerin yeri mevcuttur. Mevzuat ve yas önünde kimsenin suçlu duruma düşmeyeceği düzneleme yapılmıştır. Herkes taşın altına elini koyarak bu projeyi de yapacağız.

ORDU SAMSUN VE TRABZON KIYASLAMASI

Ordu ve samsunda milletimizin şehirleridir. Oradaki kuruluşları da takdir ediyorum ama Trabzon tarihi şehrinin mukayesesi kolay olamaz. Hergün yazın 70 uçak inip kalkıyor. Bu şehrin üniversitesinin 180 bin mğhendis nmezun ettiğini burdaan mezun olan bütün arkadaşlarımızın Türkiye’de söz sahibi olduğunu unutmamak lazım. Bu şehrin nufusunun 10 katı dolayında bir etki si olduğpunu unutmamak lazım. Bölgesel kalkınmayı hedefliyoruz. Biz doğu karadneiz olarak omuz omuza kalkınacağız. Ben Trabzon’u daha ileride görüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler