Genç'ten Maraş Caddesinin kapanmasına destek 

Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç, Maraş Caddesi'nin kapatılmasına destek verdi.

Genç'ten Maraş Caddesinin kapanmasına destek 

Trabzon’un en ünlü caddelerinden olan Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapanmasının doğru karar olduğunu vurgulayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “ 2014 yılında göreve geldiğimde de bu caddemizin yayalaştırılması konusunda önerge getirmiştim, turizme katkı sağlayacağını düşünüyorum.”ifadelerine yer verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclisinin birinci oturumunda gündem Kahramanmaraş Caddesinin yayalaştırılmasıydı. Konuyla alakalı oturumda söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “ Maraş Caddesinin kapatılması doğru bir karar. Trabzon’da yayaya açık alan sayısı kısıtlı, Maraş Caddesi de yayalaştırılırsa doğru bir karar olacağını düşünüyorum. Ortahisar Belediye başkanı olduğum ilk yıllarda da bu caddemizin trafiğe kapatılması yönünde önerge getirmiştim. Bu caddemizin kapanmasında sadece esnafımız, turizm sektörümüze katkı sağlamayacak aynı zaman da 350 bin nüfusa sahip Ortahisar’ımız da yaşayan her bireyin rahat bir nefes almasını sağlayacak. Unutmamalıyız Ortahisar Trabzon’un diğer ilçelerinin her gün buluştuğu noktadır. Bunu şöyle düşünün sadece Maraş Caddesi, Uzunsokak, Kemeraltı aksı içerisinde kış ve ilk baharda günlük sirkülasyon 100 binin üzerinde. Yaz ve sonbahar aylarında ise, bu rakam 300 binin üzerine çıkıyor. Alış verişten tutunda, eğlenceye, banka ödemelerine kadar hayat Trabzon’da burada atıyor. Bu nedenle büyükşehrimizin bu kararını destekliyoruz.”ifadelerine yer verdi. 

Bu caddenin kapanmasının kente katkısının ileri de anlaşılacağının altını çizen başkan Genç, “ Şehrimizde yaşayan insanları yürümeye de teşvik etmeliyiz. Kent düzenini oluşturan kişiler bizleriz, halkımız, vatandaşımız hep beraber bu süreci yönetmeliyiz. Yeni duruma alışma arifesinde olduklarından dolayı bazı tepkiler yaşana bilir. Lakin buranın trafiğe kapatılması daha sağlıklı olduğunu görecekler. Her gecen gün şuan itiraz edenlerde bu duruma hak vereceğine inanıyorum. Dolmuş durakları ile ilgili Büyükşehir kararını destekliyoruz . Ayrıca Maraş caddesi ile ilgili aldığı karardan ötürü teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber