Fındık üreticisine Kasım uyarısı

Fındık Üreticilerine kasım ayında bahçelerde yapılması gerekenler konusunda uyarılarda bulunuldu.

Fındık üreticisine Kasım uyarısı

Trabzon Ticaret Borsası kentteki fındık üreticilerini kasım ayında bahçelerinde yapmaları gereken çalışmalar konusunda bilgilendirdi.
 

Trabzon Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, kış mevsiminin başlangıcı sayılan kasım ayında havaların uygun olduğu zamanlarda, fındık bahçelerinde ayıklama işlerine devam edilmesi gerektiği belirtildi.

Fındığın iyi gelişip bol ürün verebilmesi için yetiştiği toprağın pH'ının 5-7 arasında olması gerektiğine işaret edilen açıklamada, toprak ve yaprak analizlerinin sonucunda bahçeye tavsiye edilen kirecin, fındık ocaklarının dal izdüşümlerine serpildikten sonra 5/10 santimetre derinlikte çapalanarak toprağa karıştırılması önerildi.

Açıklamada ayrıca, kışlık gübrelerle kirecin bahçeye aynı anda verilmemesi tavsiye edilmekle birlikte mayıs aylarında mücadele edilen virgül koşnili ile bu ayda da ilaçlı mücadele yapılabileceği aktarılarak, kışı bol yağışlı geçen yörelerde çiftlik gübresinin bu aydan itibaren marta kadar verilebileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber