'FETÖ kimlik bilgilerinizi ele geçirdi' yalanına inandı, parasından oldu

Trabzon'da telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişilerin 'FETÖ kimlik bilgilerinizi ele geçirdi' yalanına inanan adam 31 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı.

'FETÖ kimlik bilgilerinizi ele geçirdi' yalanına inandı, parasından oldu

Emniyet ve adli makamların yıllardır sürdürdüğü uyarılara rağmen telefon dolandırıcıları Trabzon’da "FETÖ kimlik bilgilerinizi ele geçirdi" diyerek 31 bin liralık vurgun yaptı.
Edinilen bilgiye göre, önceki gün telefon dolandırıcıları Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde yaşayan H.Y. (55) adlı şahsı kendilerini polis süsü vererek aradı. Telefondaki dolandırıcı şahıs, kendisini başkomiser olarak tanıttıktan sonra telsiz sesleri de dinleterek H.Y.‘nin kimlik bilgilerinin FETÖ terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve operasyon yapılması için de verecekleri banka hesap numarasına 31 bin TL parayı yatırması gerektiğini söyleyerek H.Y.’yi ikna etti. Bunun üzerine H.Y. adlı vatandaş da dolandırıcıların telefonda vermiş olduğu banka hesap numarasına 31 bin TL tutarındaki parayı yatırınca dolandırıcılarla telefon iletişimi kesildi. Dolandırıldığını anlayan H.Y. Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber