Emir Yuşa Atıcı’nın babasından çağrı! “Trabzon bize destek çıksın”

Trabzon’da yorgun mermiyle hayatını kaybeden Emir Yușa Atıcı’nın babası, ölüm yıl dönümünde adalet ve önlem çağrısı yaptı.

Trabzon’da, 11 Ağustos 2021’de yorgun merminin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Emir Yușa Atıcı, ölüm yıl dönümünde anıldı. Meydan Parkı’nda düzenlenen anma programı öncesinde baba Mustafa Atıcı, Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Acılı baba Mustafa Atıcı, “Eşim çok yorgun. Kırgın, kızgın. Gelmedi, son dakikada vazgeçti. Burada doğdu, büyüdü, İstanbul’a geldi, evladını burada kaybetti. Gelemedi. Bizim tek derdimiz katilinin bulunması. Amacımız başka canların yanmaması. Bunun için buradayız, bunun için uğraşıyoruz. Biz bu acıyı yaşadık başkaları yaşamasın diye biz zaten uğraşıyoruz.

Trabzon halkının Türkiye’deki diğer canların yanmaması için uğraşıyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz diğer canlar yanmasın diye.

Trabzon’dan isteğimiz bize destek çıkmaları, yanımızda olmaları. Trabzonspor’dan isteğimiz destek olmaları, yanımızda olmaları. Yorgun mermi garabetinin bu güzel şehirden kalkması, insanların ne olduğunu öğrenmesi.” dedi.

Soruşturma sürecine değinen Atıcı, “Evladıma gelen merminin 1200 ila 1700 metre arasından ateşlendiği söylendi. İnsanlar bunu bilmiyor, sıktığı merminin yukarı çıkıp düştüğünü zannediyor. Ama yerde canlar var, bakın benim evladımın canını aldı ya başka canlar yanarsa? Neden tedbir, önlem alınmıyor? Neden caydırıcı cezalar çıkarılmıyor? Ne olması gerekiyor, daha ne kadar evlat vereceğiz toprağa?” ifadelerini kullandı.

Atıcı, tek dileklerinin sürecin, katilin bulunup hak ettiği cezayı almasıyla son bulması ve bir an önce yorgun mermi tehlikesinin tamamen ortadan kalkması olduğunu vurguladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir