Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu evler yaylalara örnek olsun”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize’deki incelemelerinin ardından Trabzon’a geldi. Trabzon’da bir yayala tesisinin açılışta katılarak, tesisin açılış kurdelesini kesti. Tesis açılışı öncesi Tonya İlçesi’ne uğrayan Erdoğan, burada kendisine ikram edilen Tonya Tereyağ’ını aldı. Ekmeğinden yedi ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu evler yaylalara örnek olsun”

Haber61 Haber Servisi -Levent USTABAŞI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın eşi Suna Ataman ile Tonya Erikbeli’nde bir dağ tepesine ağaç ve taş evlerden oluşan yayla tesisinin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaylalarda yapılan kaçak yapılaşmaya atıfta bulunarak, “Bu tesis örnek olsun. Yaylalara bundan sonra böyle evler tesisler yapılsın” dedi.

Kurdele kesiminde şu konuşmayı yaptı;

“İçişleri Bakanım Süleyman bey o da bir Tabzonlu, Varank burada o da bir Trabzonlu, Cahit burada o da bir Trabzonlu... E bir ben kaldım!” dedi.

Bu sırada kalabalıktan bir ses,”Hazine Bakanımız da Trabzonlu Berat bey...” deyine..

“Ha bak Hazine ve Maliye Bakanımız da Trabzonlu..” diyerek karşılık verdi.

“ Tonya’dan buraya 25 km. Ama daha fazla tabi sürüyor. Cahit buraya Helport(helikopter ulaşımı) yapmanız lazım. Anladın..” dedi.

O sırada kalabalıktan,”anladı anladı” karşılığı geldi.

Devamında,”Havalimanından ben buraya helikopterle gelecek iş adamlarının olacağına inanıyorum. Şimdi bizde şuraya iki helikopterin inebileceği yer olmuş olda helikopterlerle buraya inerdik. Çok yüksek bu yatırımlar maliyet değil. Hemen bunun adımı atıp bu yatırımları desteklememiz lazım. Gerek valimiz gerek büyükşehir belediye başkanımız, aynı şekilde ilçe belediye başkanımız onlar da üzerine düşeni yaparlar. Bizde bu adımı hep beraber atmış oluruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Turizmde patlama yaşadık. Hamdolsun 52 milyon bu yıl ülkemizde ağırlıyoruz. Nereden nereye.. Zaten Doğu Karadeniz şu anda turist kaynıyor. İnanıyorum ki.. Şu anda bu yayladaki konaklama başlı olacak. Trabzon merkezde de otellerimizi artırmamız lazım. Valimizlede gelirse bol bol bunları konuştuk. İnşallah otellerimiz ne kadar artarsa turistler çok daha fazlasıyla Trabzon’a gelecek, bu yayla evlerini gördükleri zamanda durum çok daha farklı olacak. Ve bana verdiğiniz bilgi notlarında 12 ay burada çalışabilir hafası var. 12 ay olduğuna göre durum çok daha farklı olacaktır. Ben şimdiden başarılar diliyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun. Türk Türkiye’deki girişimcilere de burasının bir örnek olmasını diliyorum. Hayırlı olsun. “ şeklinde konuştu.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, ziyaret sonrası, “Cumhurbaşkanım, Genel Başkanım, Liderim,

Memleketim Tonya'da... İlk kez bir Cumhurbaşkanı ilçemizi ziyarete geldi. Bize bu onuru yaşattığı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız.” Diyerek mutluluğunu paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler