Çocuk Dostu Trabzon İçin “Çalıştay” 21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek

Trabzon’da “Çocuk Dostu Şehir Trabzon” projesi kapsamında düzenlenecek çalıştayda, kent planlamasında çocuk odaklı yaklaşımlar ele alınacak.
Çocuk Dostu Trabzon İçin “Çalıştay” 21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası Trabzon Şubesi iş birliğinde yürütülen “Çocuk Dostu Şehir Trabzon” protokolü kapsamında düzenlenen “Çocuklar İçin Trabzon’u Yeniden Düşünmek” adlı çalıştay, 21 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Zorlu Grand Hotel’de yapılacak program, 08.30–12.00 saatleri arasında planlandı.

Çalıştayda; Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Trabzon Şubesi iş birliğiyle çocuk dostu kent yaklaşımı çerçevesinde Trabzon’un kentsel yapısının yeniden ele alınması hedefleniyor.

Etkinlikte davetli konuşmacı olarak; Doç. Dr. Yücel Can Severcan, Doç. Dr. Gözde Ekşioğlu Çetintahra, Prof. Dr. Hikmet Gökmen ve Ece Sözer yer alacak.

Program, akademisyenlerin sunumları ve kent planlaması odağında yapılacak değerlendirmelerle devam edecek.

Çalıştayın, çocukların yaşam alanlarına yönelik daha kapsayıcı ve sürdürülebilir şehir tasarımına katkı sunması amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.