Bu da oltalı yol!

Yol, göle dönüşünce bölge halkı böyle tepki gösterdi

Bu da oltalı yol!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı Ballı mahallesinde yaşanan yol sıkıntısı bölge halkının tepkisine yol açtı. Defalarca söz verilmesine rağmen yollarının yıllardır yapılmadığını savunan mahalle sakinleri, tepkilerini hem atma türkü söyleyerek, hem de göle dönüşen yollara olta atarak gösterdi. Yağmur yağdığında yollarının göle dönüştüğünü söyleyen mahalle sakinlerinden Kerim Baştan, “Yağmur bizim için çileye dönüşüyor. Yol ortasında oluşan su birikintileri ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Sorunu defalarca yetkililere bildirdik. İlçede neredeyse bütün mahalle yolları betonlandı. Ancak birçok kez başvurmamıza rağmen yolumuzu yaptıramadık. Yetkililer geliyor, bakıyor ve yapılacağını söyleyip gidiyor” dedi. Ellerine balık oltaları ve balık ağlarını alan mahalle gençleri, su birikintisine bıraktıkları palamudu tutmaya çalışarak yetkilileri protesto etti.

ATMA TÜRKÜ SÖYLEDİLER
Yol konusunda en ilginç tepki ise Ballı mahallesi sakinlerinden kemençe sanatçısı İlhan Baştan’dan geldi. Baştan, tepkisini atma türkü ile dile getirdi. Türküye bir de klip çekildi ve sosyal medyada yayınlandı. Türkünün sözleri ise şöyle: “Bugün hava güneşli, ne yağmur var ne doli, sulardan yürünmüyor da, Ballı köyümün yoli. Verduğumuz oylari, yedun başkanum yedun, geldun çıktın buraya da, yaparuk dedun gittun. Bu canım kurban olsun, böyle güzel vatana, yol oldi denuz gibi de, olta atan atana.”


​2017’DE BETONLAMA YAPILACAK
Ballı mahallesi muhtarı Fazlı Yolcu ise, bozuk yol için iyileştirme çalışması yapacaklarını söyledi. Halkın tepkisini çeken yolun çok bayır ve virajlı olduğunu anlatan Yolcu, “Bizim bu yola beton dökebilmemiz için önce yolu genişletmemiz gerekiyor. Vatandaş da yolun genişletilmesine sıcak bakmıyor. Beton mikserini şu an o bölgeye çıkaramayız. Beton mikserin çalışma yapabileceği bir alan yok. Önce yolu iyileştireceğiz. Gerekli altyapıyı sağlayacağız. Yol iyileştirme çalışmaları bu yıl içinde tamamlanacak. Betonlama ise 2017’de gerçekleştirilecek. Sırf benim mahalleme belediye, 2 bin 600 metreküp beton verdi. Bu betonu ana yollarda kullandık. Biz halka eşit hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu yüzden ana yollara ağırlık verdik. Tali yollara da ana yollar bittikten sonra ağırlık vereceğiz”açıklamasında bulundu.

Karadenizinsesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber