Başkan Zorluoğlu açıkladı! "Beşirli'de mutabakata varıldı"

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları başladı.

Başkan Zorluoğlu açıkladı! "Beşirli'de mutabakata varıldı"

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları başladı.

Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Başkan Zorluoğlu’na bazı sorular yöneltti.

Ortahisar İlçesindeki köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki su sorununa dikkat çeken Turgay Şahin, “Ortahisar ilçemizde köylerden mahallere çevrilen yerlerimiz var. Yıllar önce Karakaya içme suyu tesisi yapılmış. Galiba suyu yetmiyor ve su verilemiyor. Oraya bir gölet yapılması gerekiyor demişti hala da gerekiyor, 10 yıl önce bir önerge vermiştim. Akoluk’ta yapılan arıtma tesisi 200 kotuna verilecek. Hangi mahallelere bu tesisten su verilecek” dedi.

Beşirli dolgu alanındaki sorunu mecliste dile getiren Şahin, “Beşirli'den Ganita’ya kadar sahil dolgu yapıldı. Adına Gülcemal denildi. Burası Trabzon’un hafriyat döküm alanı oldu. Ama oraya dökülen toprak denize akıp gidiyor. Bu tahkimatsız dolguya yazık” şeklinde konuştu.

Atatürk Köşkü’nün durumuna da değinen Turgay şahin, “Trabzon’a turist geldiği zaman ilk gittiği yer Atatürk Köşkü’dür. Orada restorasyon için ihale açılmıştı. Ama çoğu yerleri dökülmeye başladı. Etrafı da eskiden güzeldi. Gelinler falan fotoğraf çektirirdi. Ama şu anda kötü” dedi.

Başkan Zorluoğlu Turgay Şahin sorularına yönelik yaptığı açıklamada “Mevsimin çok kurak geçtiğini ve su kaynaklarının tükendiğini söyleyebilirim. Okullar açılmadığı için tatile gelen ailelerin dönmediğini ve bunların etkilediğini söyleyebilirim. Buradaki sorun yeni değil. Buradaki sorunu çözmek için inisiyatif alacağız. İlk önce yapacağımız iş yukarıdaki depolardan ilave kaynakla aşağılara daha fazla su verebilmek. İkincisi ise Esiroğlu’ndan oraya su çekmek. İkincisi maliyetli ama ilkini yapabilirsek sorunu çözmüş oluruz. Akoluk arıtma tesisi ise 100 milyon lira kaynakla yapıyoruz. Bunu biz yapıyoruz belediyeler olarak. Oradan 37 mahalleye su vereceğiz.” dedi.

BEŞİR’LİDE MÜTABAKATA VARDIK

Beşirli dolgu alanındaki sıkıntıya değinen Başkan Zorluoğlu, “Beşirli ile alakalı ise bununla ilgili her gün konuşma yapıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ilk etap tahkimatı üstlendi. İkinci etap ile ilgili arkadaşlarımız bir proje hazırlıyor, ileriki zamanlarda bir görüşme olacak. Çok mesai harcıyoruz bu konuda. Bir çözüm noktasında mutabakata vardık. Ama çözülünce kamuoyu ile paylaşacağım” dedi. 

ATATÜRK KÖŞKÜ İÇİN PROJE OLUŞTURULUYOR

Başkan Zorluoğlu Atatürk Köşkü ile ilgili olarak, “Atatürk Köşkü çok önemli bir alan. Bizim için çok önemli bir mekan. Bunun için 2010 ve 2016’da bir çalışma yapıldı. Ben göreve geldikten sonra daha kapsamlı bir şekilde restorasyon yapımı için bir komisyon kuruldu. O komisyon çalışıyor şuanda. Projeler şu anda oluşturuluyor. İçeri kısmında da çok titiz bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bahçe içinde çalışmalar sürüyor. Bahçesine 5 bin adet çiçek dikildi çalışmalar sürüyor” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber