Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Bakan Kurum Tonya’yı ziyaret etti.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Tonya ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

İlçe girişinde atlı ekip tarafından karşılanan Bakan Kurum, Tonya’nın merkezine kadar bu şekilde ilerledi. İlçede kalabalık bir grup tarafından karşılanan Bakan Kurum’a Tonya’nın simgesi olan kasket ve yelek giydirildi.

Burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Bakan kurum bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Kurum Tonyya'da yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Rüzgarı sert; ama insanı, erkekleri, kadınları, uşakları mert Tonya!

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Bugün çok güzelsin Tonya… Hele şu güzelim Karadeniz akşamının serinliğinde, başka güzelsin Tonya!

Şimdi şöyle sizin gözlerinize bakınca diyorum ki;

Kartal gibi Şahin gibi bakışlarınla; kâh kızıyor, kâh gülüyorsun! Bu akşam Canikdere şelalesi gibi çağlıyorsun, Sen Trabzon’a benziyorsun, Sen Tonya’ya benziyorsun.

Irmakların, derelerin, yaylalarınla; Ezan sesinle, câmilere koşan yollarınla; Hakka açık kollarınla; Sen Trabzon’a benziyorsun, Sen Tonya’ya benziyorsun…

Sizleri sevgiyle selamlıyorum. Saygıyla, hürmetle, hasretle selamlıyorum. Tam 1 senelik bir ayrılığın ardından, yine Trabzon’dayız, bir kez daha sizlerle birlikteyiz. Ben buradan, 15 bin Tonyalı kardeşimizin hepsine sevgilerimi, muhabbetlerimi iletiyorum.

Biçinlik’ten Hoşarlı’ya, Kumyatak’dan Karasu’ya; Köseciğe, Melikşah’a; Karşılar’dan Büyükmahalle’ye tüm köylerimize, sevgilerimi, selamlarımı iletiyorum.

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Temmuz ayındayız, yazın tam ortasındayız. Şimdi Tonyalılar, yaylada, mezerede değil mi? Şimdi oralarda herkes, kış aylarına kadar alınteri dökecek.

Hayvanlarını besleyecek, Osmanlı salnamelerine geçmiş tereyağını, peynirini yapacak. Onları da unutabilir miyiz? Tabii ki hayır. Yaylalarımıza, mezerelerimize, güneş yanığı saçlarıyla vadilere bakan Tonya’nın uşaklarına, binbir zahmetle evlatlarına rızık temin eden annelerimize, babalarımıza sevgilerimi gönderiyorum, hayırlar diliyorum, bin bereket diliyorum.

İstanbul’dan Ankara’ya, İzmir’e; Bursa’dan Sakarya’ya; Sarıyer, Avcılar, Ümraniye, Şile ve özellikle de Üsküdar Kirazlıtepe’deki Tonyalı kardeşlerimize de, selamlarımızı, sevgilerimizi hep birlikte gönderiyoruz.

Kirazlıtepe’deki Tonyalılar; yıllarca İstanbul’un yükünü çektiler. Başlarını sokacak bir ev yaptılar. Ama o evler artık sağlıksız dedik. Büyük Çamlıca Camii’mizin gölgesinde, parklar içerisindeki yeni yuvalarına kavuşturduk. İşte ben o akrabalarınızdan, o kardeşlerinizden sizlere selam getirdim.

1 ay önce onlarla buluştuk, şimdi de sizlerleyiz. Böyle el ele, gönül gönüle gelmemizi sağlayan, bizi biz yapan, bizi etle tırnak yapan, bizi kardeş kılan Rabbimize şükürler olsun.

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Bundan büyük mutluluk, bundan büyük saadet olmaz. Şu alanı doldurarak gösterdiğiniz alaka için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.

Bu saatte buraya geldiğiniz için, şu güzelliği bizlere yaşattığınız için, Konya’lı bir kardeşiniz olarak diyorum ki; Bizim için, bu saatten sonra Ha Konyaaa! Ha Tonyaaa!

Sabahtan itibaren, yoğun bir gündemle, müjdelerle Trabzon’umuzdayız. Bugün sizlerle hasret gidermenin yanında, şehrimize kazandırdığımız, yatırım bedeli 1 milyar lirayı aşan onlarca projemizi yerinde gördük. Çömlekçi’de kentsel dönüşüm konutlarımızın temellerini attık. Uzungöl ve Barma Yaylası’nda doğa koruma projelerimizi, millet bahçelerimizi yerinde inceledik. Hemen hemen tüm ilçelerimiz için; sosyal konutlarımızın, altyapı ve çevre projelerimizin müjdelerini verdik.

Trabzon bizim kıymetlimiz. Trabzon bizim geçmişimiz, bugünümüz, geleceğimiz. Sizleri çok seviyoruz. Çünkü Trabzonlular; açık sözlü, yiğit, merde mert, namerde namert diyen, asil, kahraman insanların şehri.

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Trabzon demek delikanlılık demek. Trabzon demek, vatan sevdası demek. Trabzon demek sığınılacak liman, omuz verecek dost demek. Trabzon demek, çelik gibi güçlü milli irade demek.

AK Parti’yi kuruluşundan bugüne, her badirede ayağa kaldıran, bugün de Cumhur İttifakı’mızla hep hakkın ve hakikatin yanında duran bir şehir Trabzon.

Açık söylüyorum. Bizim dönemimize kadar, Trabzon’u böyle görmediler, Trabzon’u bir kuruluş, bir diriliş, bir yükseliş mevzisi olarak görmediler.

20 yıl öncekiler; ne tarihe sahip çıktılar, ne görev yaptıkları döneme, ne de geleceğe sahip çıktılar. Trabzon’da taş üstüne taş koymadılar!

Tarihin eserlerine sahip çıkmadılar. Milletin emanetine sahip çıkmadılar. Bu aziz şehrin büyümesine, kalkınmasına, yatırımlarına, projelerine sırt çevirdiler.

İşte 20 yaşımıza girdik. AK Parti olarak bizler, sizler, tüm teşkilatımız, 20 yıldır bu cennet vatana hep birlikte sahip çıkıyoruz. Milletimizin hassasiyetlerine, devletimizin geleceğine ve bekasına biz sahip çıkıyoruz.

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Biz ülkemiz için, Gazi Mustafa Kemal’in başlattığı, Cumhurbaşkanımızın sürdürdüğü Muasır medeniyetler seviyesi diyoruz, birileri ne diyor?

“Şunu bunu satarım, projeleri durdururum, yaptırmam!” diyor, milleti, yatırımcılarımızı tehdit ediyor!

Bu zihniyet devlet nedir, devlette devamlılık nedir bilmiyor. Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyet seviyesini değil, tam aksine ilkelliğe, ileriye değil hep geriye gitmeye ayarlılar.

Adım atın dersiniz, slogan atarlar. Sözü bala karıştırıp söylersiniz, karşılığında hakaret görürsünüz. Bunlar; zamanın değiştiğini, dünyanın değiştiğini, Türkiye’nin değiştiğini bir türlü idrak edemediler. Her değişime direndiler. İftira etmekten, kara çalmaktan bıkmadılar usanmadılar.

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Allah’a hamdolsun biz, işte bu kafa yapısıyla mücadele ede ede, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi büyütmeye; dünyayla, gönül coğrafyamızla bütünleştirmeye kararlılıkla devam ediyoruz.

Bu gerçekleri anlatmak için, ülkemizin tüm şehirlerini 300’den fazla kez ziyaret ettik, ediyoruz. Yerinde incelemeler yapıyor, projelerimizi bir bir açıklıyoruz.

Çünkü bizim; bu ülkeye, bu şehirlere dair bir hedefimiz, bir hayalimiz, bir aşkımız var. Sevdamız var sevdamız!

Bakanlık olarak hayalimiz; çevresiyle, doğasıyla, sağlıklı ve kimlikli şehirleriyle Dünya’ya örnek bir ülke olmak.

İşte bu anlamda ne diyoruz? Trabzon’umuz en büyük hizmetlere layık diyoruz. Tonya’mız en ideal çevre yatırımlarına, en ileri şehircilik projelerine layık diyoruz. Tonya’da ne yaptık, ne yapıyoruz ve ne yapacağız?

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Bir, İller Bankamız eliyle; Tonya Belediyemize maddi destek vererek, Karadeniz Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştirdik.

Hem belediyemize gelir getiren, hem ülkemizin ekonomisine katkı veren, doğamızı, çevremizi koruyan; 16 dönümlük alanda; 850 kilowatt enerji üreten güneş enerjisi santralimizi kurduk. İlçemize, ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.

İki! Tonya’mıza has bir özellik var. Nedir o? Karadeniz Bölgemizde; şehir merkezinde şelalesi olan tek ilçemiz, Tonya. Böylesine eşsiz bir doğal güzelliğe sahipseniz; vatandaşımız, misafirlerimiz buraya kolayca erişebilmeli dedik.

Hemen muhteşem bir yürüyüş yolu yaptık. Şimdi burası, sadece vatandaşlarımızın nefes alacağı, gezeceği bir yer olmaktan çıktı. Harika bir turizm destinasyonu oldu. İnşallah buradan sonra da hep birlikte, hem bir akşam sporu yapmış oluruz, şelalemizi seyreder miyiz? O zaman ne diyoruz? Hayırlı uğurlu olsun.

Üç! Tonya ilçemizde 96 konutumuzu yapmıştık. Şimdi de kentsel dönüşüm kapsamında 43 milyon lira yatırımla, 176 konutun ihalesini yaptık, inşaatı başlattık. 94 konutumuzu 100 bin sosyal konut; 82 tanesini de rezerv konut kapsamında değerlendireceğiz. Zemini güçlendirmek için fore kazıkları çakmaya başladık. Hiçbir problem yok. Başladık ve inşallah 2022 bahar aylarında bitireceğiz.

Dört! 81 şehrimizi, meydanlarımızı güzelleştiriyoruz. Tonya’mızda da, bugün gördüğümüz üzere, işte şehir merkezindeki o metruk görüntü ortadan kalktı.

Gelin gibi bembeyaz süslendi, cephe giydirmeleri Tonya’ya çok yakıştı. Beğendiniz mi? Hayırlı uğurlu olsun.

Beş! Belediyemizin şöyle güzel, daha büyük bir makine parkı olsun ki, hizmetlerini daha güzel, daha hızlı yapabilsin dedik.

Ne yaptık? Belediyemize finansal destek verdik ve hamdolsun bugün Tonyamız harika bir makine parkına sahip oldu. Hayırlı uğurlu olsun.

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Altı! Tonya’mıza 17 milyon lira yatırım bedeliyle, 46 km uzunluğunda kanalizasyon hattımızı yaptık. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor.

Yedi! Kentsel dönüşüm kapsamında, eski ilçe jandarma binamızın kaldırıldığı alana, şöyle vatandaşımızı, trafiği rahatlatacak bir kapalı otopark projemize de başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Tonyamız dünya horon şampiyonasına ev sahipliği yapan bir ilçemiz. Osmanlı kayıtlarına geçmiş tereyağı dünyaca ünlü.

-Başkanım bugün bize hediye olarak tereyağına dair Osmanlı salnamesi verecekmişsin. Tamam, onu da ver amma o tereyağın da yapılan kuymağı da birlikte yiyelim burada, olmaz mı? Tamam!-
Erikbeli, Kadıralak yaylası gibi, muhteşem dereleri, vadileriyle böylesi doğal güzelliklere, turistik değerlere sahip Tonya’mız; çevre projeleriyle altın bir dönem yaşıyor, yaşamaya da devam edecek.
Daha güçlü, daha güzel bir Tonya için, her zaman sizlerin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Milletimizle yürüyoruz, milletimizle yürüyeceğiz. Trabzon’la yürüyoruz, Tonya’yla yürüyoruz, yine 2023’e de sizlerle yürüyeceğiz.

Ne diyor Neşet Ertaş: “aşkınan koşan yorulur mu?” Yorulmaz! Yorulduk mu? Yorulduk mu? Yorulmadık! Yorulmayacağız!

Aşkla, sevdayla yürümeye devam edeceğiz diyor, bir kez daha her birinize teşekkür ediyor, tüm projelerimiz, yatırımlarımız, konutlarımız hayırlı uğurlu olsun diyorum.

DAMLA GÖNÜLLÜLER İLE SOHBET ETTİ

Vakfıkebir ilçesinde yapımı devam eden Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunan Bakan Murat Kurum Türkiye’nin 4 bir tarafından gelen ‘damla gönüllüler’ kültür etkileşimi ile şehre gelen gençlerin sorularını ve sorunlarını dinledi.

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Bakan Kurum Tonya’da atlarla karşılandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber