Azmi Kuvvetli: Özaslan'a yapılan haksızlık...

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli'den Avni Özaslan'a destek.

Azmi Kuvvetli: Özaslan'a yapılan haksızlık...

İYİ Parti Trabzon il Başkanı Azmi Kuvvetli'den Trabzon Büyükşehir belediyesi2ndeki görevine son verilen Avni Özaslan'a destek geldi.

Kuvvetli yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Uzun yıllardır Trabzon Büyükşehir Belediyesinde çalışan, eski bir gazeteci olan Avni Özaslan'ın, Yomra Belediyemizin icraatlarını engelleyebilmek için her şeyi yapan AK Parti'li Yomra Belediye Meclisi üyelerini sosyal medyada eleştirdiği için işten çıkarıldığını basından öğrendim. Konuyu araştırdığımda yapılan büyük haksızlıklarla karşılaştım. Belediye çalışanı Sayın Özaslan, seçimden hemen sonra bir konuda Yomra halkının çıkarlarını savunduğu için, AK Parti Yomra teşkilatının talebi ile Büyükşehir Belediyesinde hakkında hukuk dışı olarak disiplin soruşturması başlatılmış ve yıllarca çalıştığı Basın Dairesi'nden sürgüne gönderilmiş. Son olarak Yomra düşmanlığı yapan AK Parti'li Yomra Belediye Meclisi üyelerini eleştirdiği için yine disipline verilerek bu kez işten atılmış. 

Kanunlar çok açık. Belediyeler ve diğer kamu kurumlarında, işçi kadrosunda çalışanlar siyaset yapma, görüşlerini özgürce ifade etme ve yayma hakkına sahiptir. Bu, anayasal bir haktır. Hiç kimse tarafından sorgulanamaz, engellenemez. Buna rağmen, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir konuda, kendi ilçesi olan Yomra'nın gelişmesini engellemek isteyenleri, AK Parti'li meclis üyelerini Yomra Belediye Meclisindeki tutumlarından ötürü eleştirdiği için bir insanın ekmeği ile oynanması en hafif tabirle söylüyorum büyük bir haksızlıktır. 

Bizi dehşete düşüren asıl konu ise 'şehrin emin kişisi' ünvanını taşıyan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu'nun böyle bir haksızlığa imza atmasıdır. Sayın Özaslan'ın sosyal medyadaki paylaşımlarını incelediğimizde açıkca görüyoruz ki, hiç birinde suç unsuru yok, hakaret yok, hiç birinde çalıştığı kurum olan  Trabzon Büyükşehir Belediyesini ve Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini hedef almıyor. O paylaşımlardan ötürü değil işten atılması, hakkında disiplin soruşturması bile yapılması kanuna aykırıdır, haksızlıktır,insafsızlıktır. Maalesef Sayın Zorluoğlu, hukuk kurallarına aykırı bir şekilde, böyle bir haksızlığa imza atmıştır. Bizce, AK Parti teşkilatının talebi ile bu vahim olaya imza atmıştır.Bu talepte bulunanlar, utanma duygusunu zaten kaybetmiştir. Ancak Sayın Zorluoğlu da onlara uyması onun ismi ile hiç örtüşmemiştir.İnsanların hak ve hukuklarını adil bir şekilde savunma noktasında olan Sayın Zorluoğlundan bu vahim karardan vazgeçmesini talep ediyoruz. 

Avni Özaslan sosyal medyadaki paylaşımlarında, Yomra Belediyesinin düğün salonu yapabilmek için kredi çekmesini engelleyen AK Parti'li belediye meclis üyelerini eleştirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zorluoğlu seçimden sonra çok büyük miktarlarda kredi çekti. Ve biz bu nedenle kendisini eleştirmedik. Çünkü ülkemiz büyük bir ekonomik krizde ve belediyeler bir yandan eski kredilerin taksitlerini öderken diğer yandan da hizmet yapabilmek için kredi çekmeye muhtaç durumdalar. Peki, Sayın Zorluoğlu bu denli yüksek krediler çekerken, 3.5 milyon kredi çekme talebi, AK Parti'li meclis üyeleri tarafından engellenen,Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'ın haklı olduğunu ifade eden bir Büyükşehir Belediye çalışanının ekmeği ile oynama 'Şehrül-Emin' Sayın Zorluoğlu'na hiç yakışmamıştır.
Ayrıca İYİ Parti'mize mensup Yomra Belediyesinin kredi çekme talebine 'hayır' diyen AK Parti'li Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesinin kredi taleplerine 'evet' derken, insanların bunu sorgulayacağını hiç mi düşünmüyor? 

Daha önceki açıklamalarımda da AK Parti'nin Yomra'da büyük bir pisliğe bulaştığını ifade etmiştim. Ve AK Parti'nin yeni İl Başkanı Sayın Sezgin Mumcu'dan bu pisliği sahiplenmemesini, hatta partisini temizlemesini istemiştim. Yomra'daki teşkilatının çevirdiği filmlerden haberi olduğunu, her şeyin bilgisi dahilinde yaşandığını basına açıklayan Sayın Mumcu, demek ki bu zalimlikten de önceden haberdar olmuştur. Peki, mübarek Ramazan günü, hakkı ve hakikatı savunan bir insanın ekmeği ile oynanmasına nasıl rıza göstermiştir? Bunu nasıl açıklayabilecektir? Demek ki Sayın Mumcu da zalimleşmiş ve Yomra'daki pisliğin ortağı ve hamisi konumuna gelmiştir. 

Siyaset insanlara zulmetme aracı değildir.Siyaset Ramazan günü insanların ekmeği ile oynamak hiç değildir. Ancak AK Parti kadroları Trabzon'da da siyaseti bir zulüm aracı haline getirmiştir. İYİ Parti, bu zalimliklerin tümüne son verecektir. İYİ Parti'nin iktidar oluşu ile zulüm bitecek, ülkemizde adalet dönemi başlayacaktır. İYİ Parti iktidarında, hakkı ve hakikatı savunan hiç kimsenin ekmeği ile oynanmayacak, aksine dürüst ve liyakat sahibi insanların önleri açılacaktır. İYİ Parti iktidarı çok yakındır. AK Parti kadrolarının bu kadar açıktan zalimlik yapmasının nedeni de budur. 

Doğruları savunduğu için, Ramazan günü ekmeği elinden alınan Sayın Avni Özaslan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tür haksızlıklarla her koşulda mücadele edeceğimizi tekrar kamuoyunun bilgisine sunuyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber