Okul önünde bombalı saldırı: 25 ölü

Kabil'de iftar saatlerinde okul önünde bombalı saldırı: 25 ölü.

Okul önünde bombalı saldırı: 25 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de iftar saatlerinde bir okulun önünde düzenlenen bombalı saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryan, başkent Kabil'in batısında bulunan ve Şiilerin yaşadığı Daşt e Barçi semtindeki Seyid el-Şahda okulu yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 25 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği bilgisini veren Aryan, patlamada 50 kişinin de yaralandığını kaydetti.

OKUL GİRİŞİ HEDEF ALINDI

Görgü tanıkları ise saldırganın bomba yüklü araçla söz konusu okulun giriş kapısını hedef aldığını, saldırıda 30'un üzerinde sivilin öldüğünü öne sürdü. Saldırının olduğu bölgeye giden tüm caddeler trafiğe kapatıldı.

PATLAMA SONRASI ÖFKELİ HALK AMBULANSLARA SALDIRDI

Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Gulam Dastigar Nazari, öfkeli kalabalıkların ambulanslara saldırdığını ve sağlık çalışanlarını darbettiğini söyledi.

Nazari, bölge sakinlerine ambulansların bölgeye serbest girişine izin vermeleri çağrısı yaptı.

TALİBAN SALDIRIYI KINADI

Saldırıyı henüz herhangi bir örgüt üstlenmedi. Taliban ise saldırıyla bağlantılarının olmadığını ve saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya