Atatürk ölümünün 78. yıldönümünde Trabzon'da anıldı

Trabzon'da düzenlenen etkinliklerle Atatürk ölümünün 78. yılında anıldı.

Atatürk ölümünün 78. yıldönümünde Trabzon'da anıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Trabzon'da anıldı.

Trabzon Valiliği'nin düzenlediği anma törenleri kapsamında sabah saatlarinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Anma programı Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde düzenlenen konuşmalar ve etkinliklerle devam etti. 

Trabzon TRT Çocuk Korosu'nun seslendirdiği şarkılarla başlayan anma töreni Piyade Yüzbaşı Taner Güngör'ün Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını, Kurtuluş Savaşı yıllarını ve verilen mücadeleyi anlattığı konuşmasıyla sürdü. Ardından İlkokul, ortaokul ve liseler arasından düzenlenen resim, şiir ve mektup yazma yarışmalarda dereyece giren 100. yıl ilkokulu öğrencisi Murat Kerem Sevimli, Hasan Ali Yücel İlkokulu öğrencisi Nazlı Dervişoğlu, Karlık İlkokulu öğrencisi Medine Alkan, Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencisi Rabia Ustaoğlu, İsmetpaşa Ortaokulu öğrencisi Esmanur Arslan, Piri Reis Ortaokulu öğrencisi Kübra Bayburtlu, Trabzon Spor Lisesi öğrencisi Zehra Kellevezir, Soğuksu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sena Yılmaz ve İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Rüstem'e Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından takdir belgesi ve ödül verildi. Ödül törenini ardından Ortahisar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Atatürkümüz" oratoryosu sahnelendi. Kurtuluş savaşı yıllarının anlatıldığı oyunda öğrenciler sergiledikleri oyunla göz doldurdu. Semazen gösterisine de yer verilen oyunda 15 Temmuz darbe girişimi ve Türk milletinin verdiği mücadele de vurgulandı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber