Anahtar Deliği 10.11.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 10.11.2016
MUHATAP BİZ DEĞİLİZ!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı son açıklamalar gündemi sarstı.

Sözlerinde belirli noktaları hedef aldı.

Sivil Toplum Örgütleri’ne çattı.

Dediki; “Kanuni Bulvarı'nın her yerini mahkemelere taşıyan Şehir Plancıları Odası şehir bu hale gelene kadar neredeydi? Bu mahkemelere gitmeleri toplumun yararı, şehrin sorumluluğu için yaptığını iddia edenler Çukurçayır bu hale gelene kadar neredeydiler? Mimarlar, Mühendis odaları nerede? Vatandaş bana gelip, 'Yalıncak'ta 3 katlı müstakil yer imar planında varken ben buna göre yaptım siz hangi hakla buraya 20 katlı binaları dikiyorsunuz?' diyor. Nerede bu meslek odaları? Bunları niye dile getirmiyor? Nerede bu şehrin mühendisleri mimarları? Şehre sahip çıkmaları gerekir.”

Şehir Plancıları Odası’nın Kaşüstü’nü de mahkemeye taşıdığını biliyoruz.

Başkanın bundan haberi var diye biliyoruz.

Diğer taraftan Mimarlar Odası Başkanın bu sözlerine alındı.

Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu da, “Bu sözlerin muhatabı biz değiliz” dedi.

Ustaömeroğlu, “Bu bizim yıllardır dile getirdiğimiz bir meseledir. Ama bu konuda yıllardır Trabzonda bir adım atılmadığı da bir gerçektir. Dolayısıyla biz bu söylemleri üzerimize almadık. Bu sözleri dil sürçmesi olarak görmek istiyoruz” diyerek cevap verdi.

Peki Başkanı neden durup dururken böyle hedef alma gereği duydu? 

Enteresan.. 

DONDURULMUŞ YİYECEKLE BESLENDİ 
 
3,5 milyon euro’ya Trabzonspor’a Porto’dan kiralanan Hyun-Jun Suk, Trabzonspor’da hala istenileni veremedi. Suskunluğunu koruyan 1,91 boyundaki Güney Koreli golcü, sahada en fazla rakibe faul yapan oyuncular arasında da yerini aldı.

Suk’un başlarda Trabzon’da yemek konusunda sıkıntı yaşadığı öğrenildi. Trabzonspor yönetimi Suk için bir süre Uzakdoğu’dan ve ülkesinden kargoyla dondurulmuş yiyecekler tedarik ettiği şu sıralarda kentin yemeklerine alıştığı ifade ediliyor. İnşallah yemekle gelen mutluluk golle sonuçlanır diyelim. 

SÜLEYMAN SOYLU ÜSTÜNÜ ÇİZDİ Mİ?

Ak Parti Trabzon’da yeni bir sürece girdi. Son seçimlerde alınan tarihi oy oranı il yönetimini bir yere kadar taşısada seçimden sonra yapılan hamlelerin zayıf kalışı, şehrin önünü açma adına sağlam adımlar atılmaması, il yönetiminin zayıf kalışı il başkanı Haydar Revi’yi de zor durumda bıraktı.

Şu anda il yönetimi içinde de gözle görülür bir parçalanma oluyor. Bunun nedenleri çok farklı. Ömer Topaloğlu’nun il başkan adayı olarak hazırlandığı ve Mazhar Yıldırımhan’ın da Topaloğlu’na destek verdiği söylenenler arasında. Topaloğlu’na yönetimden destek verenler de varmış. Öte yandan il yönetiminde genç ve aktif yönetim kadrosunun ise Hasan Dilekoğlu’nu desteklediği il başkanı olarak onu aday gösterecekleri öne sürülenler arasında. Ak Parti kulislerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise ne yapacağı merak ediliyor. İl Başkanı Haydar Revi’nin üstünü çizdi mi?

İşte bu soru kulisleri sallıyor. Haydar Revi ise yeniden hazırlanıyor. Devam etmek istiyor. Bazı konularda yöneticilerini yanında görmek istese de yalnız kaldığı bunu da yanındakilerle paylaştığı gelen duyumlar arasında. Eski ekibi il genel meclisinden arkadaşlarını yine yanında görmek istiyor. Peki bu Revi’ye yetecek mi? Bakalım süreç neyi getirecek.

DİŞ HASTANESİ VE HALİT ÇINARKA

Trabzon Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Halit Çınarka Diş Hastanesi’ni sonunda açtı.

Çok zorluk çekti. İnanılmaz uğraşlar verdi. Ama ortaya muhteşem bir sağlık yatırımı çıktı. Hizmete girmesini sağladı. Elinden geleni yaptı. Çınarka ekibiyle birlikte büyük uğraşlar veriyor. Sağlık konusunda kentte artan şikayetleri de dikkate alıp gerekeni yapıyor. Umursamamamızlık yapmıyor. Trabzon’da bürokratlar arasında belkide en fazla çalışan koltuğunun hakkını verenlerden biridir. Kendisini ekibiyle birlikte kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler