Alman bakana Trabzonspor forması hediye edildi!

Almanya’da iş dünyasının sorunlarının ele alındığı programın sonunda, Alman bakana 61 numaralı Trabzonspor forması hediye edildi.
Alman bakana Trabzonspor forması hediye edildi!

Almanya’da yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren Kültürlerarası Akademisyenler ve İşadamları Derneği (IKUA), iki gün süren önemli bir davete ev sahipliği yaptı. Derneğin başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Erdal Osmançelebioğlu tarafından Essen’de bir kafede organize edilen programa, Almanya siyasetinin önde gelen isimleri katıldı.

Davetin ilk gününde Essen Belediye Başkanı Thomas Kufen, ikinci gününde ise Almanya Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Lars Klingbeil ağırlandı. Toplantılarda iş dünyasının yaşadığı bürokratik engeller ve sorunlar ele alındı.

1

Katılımcılar, Essen Belediye Başkanı Kufen’e yerel düzeyde karşılaştıkları sıkıntıları aktarırken, Maliye Bakanı Klingbeil’e ulusal çapta yaşanan engelleri ilettiler. IKUA Başkanı Dr. Osmançelebioğlu, iş dünyasının en büyük sorunlarından birinin kalifiye eleman eksikliği ve vize engeli olduğunu vurguladı.

Türkiye’den Almanya’ya fuar, toplantı veya iş görüşmeleri için gelmek isteyen yatırımcı ve iş insanlarının sürekli vize engeliyle karşılaştığını belirten Osmançelebioğlu, şu ifadeleri kullandı:
“İş dünyasında mücadele eden dostlarımız sorunlarını birinci elden aktardılar. Vize engeli en büyük problemlerden biri. Bakan beye bu durumu anlattık. Kendisi konudan haberdar olmadığını ve hükümette gündeme getireceğini söyledi. Eğer bu sorun çözülürse iş dünyası büyük bir rahatlama yaşayacak.”

Programın sonunda ise renkli bir an yaşandı. Başkan Osmançelebioğlu, Almanya Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Lars Klingbeil’e 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti.

2

 

Kaynak:NRW Haber

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir