AK Partili Çebi: Kandan imparatorluk çöküyor"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Afrika kıtasının genelinde meydana gelen gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı.

AK Partili Çebi: Kandan imparatorluk çöküyor"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, ABD ve Avrupa'nın Afrika'da kan üzerine inşa ettikleri sömürü düzeninin çökmeye başladığını söyleyerek "Yüzyıllara sari Batı hegemonyası artık bitmiştir. Yeni bir uluslararası sistem ortaya çıkıyor. Ülkemiz de bu yeni dönemde yerini alıyor." dedi.

SÖMÜRGE DÜZENİ ÇÖKÜYOR
Afrika'nın artık Batı ve ABD'nin sömürü düzenine baş kaldırdığını vurgulayan Çebi "ABD ve Avrupalı sömürgeci ülkeler doğrudan ve dolaylı yöntemlerle asimilasyon ve himaye yöntemlerini kullanarak sömürge topraklarını yıllardır yönettiler.

ASİMİLASYONDA SINIR TANIMADILAR
Sömürgeci güçler bu süreçte kontrol ettikleri ülkenin özellikle kültür, dil ve dinini kendi kültürü ile değiştirmek suretiyle asimilasyon yöntemini kullandılar. Bu yöntemi en çok kullanan ülkelerin başında ise Fransa yer aldı.

AFRİKA'DAN KOVULUYORLAR
ABD ve Batı sömürü dünyasının doymak bilmeyen iştahı Afrika'ya kan getirdi, huzursuzluk getirdik, çatışma getirdi. Ancak Afrika artık uyandı. Batı'nın kurmuş olduğu sömürü düzeninin, kan imparatorluğu yenilgiye mahkum. Bugün Mali'den Nijer'e Cezayir'den Burkina Faso'ya kadar birçok farklı ülkede Fransa, Batı karşıtlığı büyüyor, Batı'nın askerleri Afrika topraklarından kovuluyor." dedi.

ROLLER DEĞİŞİYOR
Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın Afrika olmasa Fransa 3.Dünya ülkesi olurdu, sözünü hatırlatarak sözlerini sürdüren Çebi, "Afrika vatanına sahip çıktıkça sömürü düzenine başkaldırdıkça ABD'nin, Batı'nın güç dönemi de sönüyor.

TÜRKİYE
Bu çerçevede Türkiye'nin kıtada yürüttüğü başarılı insani diplomasi, Afrika ülkeleriyle kazan-kazan stratejisine dayalı olarak geliştirdiği ekonomik ilişkiler büyük önem taşıyor. 2002 yılında sadece 12 büyükelçimiz bulunan Afrika'da faaliyet gösteren Büyükelçilik sayımız 44'e yükseldi. Ayrıca Bayraktar insansız hava araçları Afrika devletleri arasında gün geçtikçe daha fazla dikkat çekiyor.

DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın daha adil bir dünya mümkündür, fikri sahadaki uygulamanın en parlak örneğini oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR
Çebi sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın her daim ifade ettikleri gibi dünya beşten büyüktür. Büyük olduğunu ABD ve Batı'nın Afrika'daki kanlı düzeni çökmeye başlayınca daha rahat sömürü düzeni daha rahat görülmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler