AK Parti Trabzon İl Başkanı Mumcu: Büyük yatırımlar Trabzon’un önünü açacaktır

AK Parti Trabzon il Başkanı Sezgin Mumcu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ekibiyle birlikte Haber61’i ziyaret etti.

Mumcu ziyaretinde önemli konulara değindi.

Cumhurbaşkanının kendisine görevi tebliğ etmesinin ardından güzel bir kongre gerçekleştirdiklerini hatırlatan Mumcu “Cumhurbaşkanımız Trabzon’a ve Rize’yi çok önemsediği için kongreye bizzat katıldı. Trabzon’a her zaman ayrı bir önem ve değer vermektedir. Sağ olsun bu kongreye de teşrif etti. Kongremizi şenlendirdi. Görevi devraldıktan sonra bizde yönetimimizi oluşturup görev dağılımını yaptık. Görev dağılımı ile birlikte planlamalara başladık. Tüm birim başkanlıklarımız kendi birimleriyle ilgili toplantılar gerçekleştirdi. Yeni dönemde 2023’e nasıl hazırlanacağımız ile ilgili toplantılar yaptık. “ dedi.

Teşkilat içerisinde iyi bir ambians olduğunu aktaran Mumcu “Eski yönetimden olan arkadaşlarımız var yeni yönetime dahil ettiğimiz arkadaşlarımız var. Onlarla güzel bir heyecan var. Yeni dönemdeki yönetim anlayışıyla tüm arkadaşlarımızın görev dağılımı yapılarak bütün yükü dağıtarak herkesin elini taşın altına sokmasını sağladık. Dolayısıyla yönetimimiz ile çalışmalarımıza başladık. Ziyaretlerimizi yapıyoruz, son dönemde özellikle pandemi nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın dertlerini dinlemek istiyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Ayın 24’ünde olağan genel kurulumuz var. Tekrar Cumhurbaşkanımızı yine firesiz seçeceğiz. Ona hazırlıklarımız var.” İfadelerini kullandı.

Başkan Sezgin Mumcu listesinde Trabzon dışından yer alan iki isimle ilgili eleştirilere de yanıt verdi. İki delege için genel merkezin talimatı diyen Mumcu “O delegelerimiz bize tamamen genel merkez tarafından gösterilen isimlerdi. Genel merkez delegelerini genel merkez belirliyor. Dolayısıyla bizim dahlimiz olmadı. Genel merkez talimatıyla yapıldı. Sonuçta genel merkezin bir talimatı varsa teşkilat olarak ona uymak zorundayız. Bu noktada genel merkezin takdiridir.” Şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde yapılan kongrelerin muhalefet tarafından eleştirildiği ilgili soruya yanıt veren Mumcu “Muhalefet her olayda AK Parti’yi suçluyor. Buna kongre de dahil. Ben sağlıkçıyım. Bizim yaptığımız kongrede maske mesafe hijyen noktasında son derece dikkatli kongreler yaptık. Mesafeler koyduk , HES kodlarıyla bir iki gün öncesinden testleriyle birlikte kontrol ettik. Pandemi kurallarına uygun kongreler gerçekleştirdik. Her şeyi kongreye bağlamak hazırcılık. Sağlık müdürlüğümüzle de yaptığımız görüşmelerde Trabzon’da pandeminin vaka artışlarının sebebinin en yüksek nedeninin temaslıların kendilerini gizlemesi olduğunu söylüyorlar.” Dedi.

Siyasetçilerin son dönemde pandemiyle mücadelede pasif kaldığı izlenimiyle ilgili konuşan Mumcu “ Pandemiyle mücadele siyasetin işi değil. Sağlık müdürlüğünün işi… Hepimizin isteği pandeminin bir an önce bitmesi. Son dönemde baktığımızda vaka sayıları yerinde sayıyor. İnsanlar biraz daha dikkatli olmalı. Temaslıların gizlenmesi noktasında bir sıkıntı var. Bir kalabalıktır gidiyor. Daha dikkatli olmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu’nun kendisine yönelik “randevu istedi geri çekti” şeklindeki iddiasına yanıt veren Mumcu “Büyük Birlik Partisi il başkanıyla bir diyaloğum olmadı. Bir iletişimsizlik olmuş olabilir. Ben kesinlikle BBP il başkanlıyla bir diyaloğa girmedim. Biz daha parti il başkanlarını ziyareti programa da almadık. Bunları sosyal medyaya yazacağına direkt telefon da açabilirdi. Bizim bir randevu talebimiz olmadı, benim haberim de yok. “ dedi.

Mumcu Trabzon’a yapılan ve yapılacak olan projelerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunurken “Demiryolu Trabzon için önemli. Özellikle yeni kapsamda bir yol projesi var Çin’le. Eski İpekyolu ile alakalı. Demiryolu ile Erzincan Trabzon limanı bağlantısı gündeme geldi. Bununla ilgili de spekülasyonlar oldu Rize’den mi olmalı Trabzon’dan mı diye. En son Cumhurbaşkanımız geldiğinde Trabzon’a bağlanacağını söyledi. Henüz demiryolu ile ilgili erekli adım atılmadı. Bunun takipçisi olacağız. Trabzon’u ilgilendiren önünü açacak tüm yatırımlar için çaba göstereceğiz. Milletvekillerimizi bakanlarımızı boş bırakmayacağız. Sadece demiryolu değil havalimanının yenilenmesi ya da genişletilmesi veya çevre yolu gibi. Bu tarz büyük yatırımlar Trabzon’un önünü açacaktır.” Şeklinde konuştu

Yeni dönemde herkesle sıkı diyalog içerisinde olmak istediğini aktaran Mumcu “Belediye başkanımız ve milletvekillerimizle, yeni dönemde nasıl hareket edebiliriz koordinasyonu sağlarız diye toplantılar yapıyoruz. Görevlendirme değil ama geçmiş dönemlerde bazı eksiklikler olabilir bunlarla ilgili beyin fırtınası yaptık. Çok da verimli oldu. Yeni dönemde sadece Büyükşehir belediye başkanımızla değil tüm belediye başkanlarımızla görüşüyoruz. Son toplantımızda büyükşehir belediye başkanımızla görüştük yapılanları yapılmayanları son durumu anlattı bir sunumu oldu. Aynı şekilde Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç de bir sıunum yaptı. Onların başarılı olması bizim de başarılı olmamız demektir. O anlamda yeni dönemde herkesle birlik beraberlik kardeşlik için de gönül seferberliği başlatarak seçim sürecine hazırlanmak istiyoruz.” Dedi.

Son olarak Haber61’e teşekkür eden Sezgin Mumcu “Haber61 olarak Trabzon’da köklü bir internet haberciliği sergiliyorsunuz, Trabzon’u dünyaya tanıtma noktasında önemli büyük bir görev ifa ediyorsunuz hem bu konuda hem de bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber