AK Parti Trabzon İl Başkan Adayı Metin Kaya: Sonuna kadar adayım!

AK Parti Trabzon İl Başkan Adayı Metin Kaya basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Trabzon İl Başkan Adayı Metin Kaya: Sonuna kadar adayım!

AK Parti Trabzon İl Başkan Adayı Metin Kaya adaylık süreci ile alakalı basın toplantısı düzenledi. Kaya, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde yaptığı basın toplantısında aday olmaya devam edeceğini açıkladı.

Kaya şu ifadeleri kullandı;

Aday olduğumu bir türlü açıklayamıyorum. Bugün basın toplantısı yapacağım cemiyette basın toplantısı yapmama izin vermediler. Oysa yine derneklere bağlı olan AK Parti il binasında 100 kişiyle toplantı yaptı. Sürekli bir engelleme var. Kimden korkuyorsunuz.  Benim arkamda vekiller yok, bakanlar yok. Ben neden sokak ortasında toplantı yapayım. En lüks otel seçtim engellendim burada engellendim.

Seçim varsa adayım. Cumhurbaşkanımız bir aday belirledi seçime kadar bir arkadaşı görevlendirdi. Olayın aslı bu. Her şeye rağmen ben adayım. Ne yaparsanız yapın ben adayım. Ta ki Cumhurbaşkanımız çıkıp ben bu arkadaşı atadım diyene kadar adayım. Benim arkamdaki kimse yok seçim var, neden korkuyorsunuz. İl ilçeler elinizde neden bu korkunuz? Bunu yaptıkça insanları nefret dolduruyorsunuz. Bir şehrin valisi bunu yapmaz. İktidar partisinin başkan adayıyım. Peşime polis takmak ne demek. Hizmet vereceksiniz.  Emniyet güçlerini bizim refahımız için kullanacaksınız. Cumhurbaşkanımız her seferinde metal yorgunluk var diyor bana mı diyor size diyor. Cesur olun korkmayın. Basından korktuğunuz kadar Allah’tan korkun. Cemiyetin önünde açıklama yapıyorum ayıptır.

Ben 7. Olağan Kongrede adayım. Sezgin mumcu arkadaşımız değerli bir arkadaşımızdır. Dürüst temiz bir arkadaşımızdır. Seçime kadar görevlendirilmiş bir arkadaşımızdır. Seçim varsa kongre varsa ben de varım. 

Sağda solda devlet eliyle konuşuyorsunuz. AK Parti’nin kurulduğu günden beri varım. Ben sadece ihale alma mekanizmasında yokum. AK Parti’nin hamal kısmındayım. Recep Tayyip Erdoğan’ın hamalı olacağım. O olmazsa evinizden çıkmaya cesaret edemezsiniz. Ben Metin Kaya ben buraya kadar kendi cesaretimle geldim. Sizin bin tane polisle gittiğiniz güneydoğuda ben şantiye kurdum. Cesaretimle ekibimle her şeyimle adayım. Ben sizin yüzünüzden yönetim listemi açıklayamıyorum. Herkesi tehdit ediyorsunuz. Seçim varsa adayım. Elimde 242 imza var. Delege sayısı 500. Bir tanesi bile geri adım atmıyor. Recep Tayyip Erdoğan direkt veya dolaylı yoldan çekil demediği sürece varım.

Kongre ertelendi önemli değil. Kongre yapılana kadar adayım devam ediyorum. Gizlilik içerisinde çalışmalarıma devam ediyorum. Bir ilçe de bir kişi ile konuşurken diğeriyle konuşmuyorum. Bu şekilde 242 imza topladım.  Elinizde 200 imza varsa getirin çekileyim.  
Ben delegeysem milletvekilimi, meclis adayını, belediye başkanımı, il başkanımı seçebilmeliyim. Murat Zorluoğlu 48 saatte belediye başkanı oldu. Neden oldu demiyorum, ama burada bir sürü emek veren var.

Aday olan onlarca kişiden yalnızca 5 kişi cumhurbaşkanımızın yanına götürüldü. Bunlara kim karar verdi. Birçok genç arkadaşımız var. Onlardan neden götürmediniz. Kim yapıyor bu işleri. Delege neden bize sorulmuyor diyor. Bu nasıl bir demokrasi nasıl bir adalet sistemi. Cumhurbaşkanımızın karşısına götürüyorsunuz 5 tane değersiz maden 1 tane değerli maden adam tabi ki değerli olanı seçiyor. Bilgi verilmiyor. Doğru bilgi aktarılmıyor.  

Cumhurbaşkanımız bir şehre gidiyor, saygıdan sevgiden kimse şikayet etmiyor. Üzülmesin diye bir şey demiyor. Atanıp bu şehre geliyorsunuz, bu oylar nasıl toplanıyor bilmiyorsunuz. 
Sezgin arkadaşımız atandı, partimizin seçime götürülmesi için. Partinin boş bırakılacak hali yok. Başkan olsa seçim olmaz. Kongre varsa adayım, kongre de var. Cumhurbaşkanımız seçim istiyor demek ki yarış olsun istiyor.
Biz bu oyları bir bir topluyoruz atanmışlar geliyor bir seferde 200-300 kişiyi heba ediyor. Küstürdüğünüz vatandaştan ben oy istiyorum. Öyle belediye başkanı olmayla vali olmayla bu işler olmaz. Bugününüze güvenmeyin, Allah siz halka hizmet için bugünleri nasip etti. Halka yaptığınız eziyetten vazgeçin.

Sezgin beyin beyanatlarını okuyun bakın ne kadar mütevazi. Demokrasi var diyor. Siz neden korkuyorsunuz. 
Seçim şubat ayının ortasında deniyor ama günü gizleniyor. Biz yarın gibi çalışıyoruz. Siyaset yapmak isteyenlere heves olmaya geliyorum. Dik durun, endişe etmeyin. Kim aday olmak istiyorsa olsun.

Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler