AK Parti İl Başkanı Mumcu'dan 30 Ağustos mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Mumcu'dan 30 Ağustos mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, “Şanlı zaferlerle ve destansı kahramanlıklarla dolu büyük bir geçmişi ve eşsiz kahramanlıklarıyla anılan tarihimizin yarınlara onurlu bir miras olarak taşıyan kahraman ceddimizin, vatanımızın bağımsızlığını tüm dünyaya bir kez daha haykırdığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 101. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutluyoruz.” dedi.

İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, “30 Ağustos 1922'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kutlu zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin, gelecek nesillere emanet ettiği bağımsızlığın ebedi mührüdür. Bu zafer, Türk milletini tarih sahnesinden silmeye çalışan yedi düvele karşı, tüm zorluklara ve en zorlu koşullara rağmen, istiklal ve hürriyet sevdasıyla verilen en haklı yanıttır. Bu zafer, Anadolu'dan istiklal sancağımızı söküp almak isteyen "çelik zırhlı duvara” karşı milletçe verilen inanç dolu cevabın adıdır.” diye konuştu.

İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, “30 Ağustos ruhu, ülkemizin birliğine ve milletimizin beraberliğine yönelen her türlü tehdide karşı hür, bağımsız ve dayanışma içinde yaşama kararlılığımızın, bu toprakları ilelebet koruma irademizin, dün olduğu gibi bugün de tükenmez ilham kaynağıdır. Milletine güvenen, milletinin değerlerini en üstte tutan ve halk iradesi dışında hiçbir gücü tanımayan bir duruş, gücünü ve özgüvenini işte bu kaynaktan almaktadır. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün de aynı kararlılıkla ülkemizin güvenliği için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” şeklinde ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber