AK Parti Dernekpazarı  6. Olağan ilçe kongresi başladı

Trabzon’da AK Parti ilçe kongreleri Düzköy’ün ardından Dernekpazarı kongresiyle devam ediyor.

AK Parti Dernekpazarı  6. Olağan ilçe kongresi başladı

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’da AK Parti Dernekpazarı 6. Olağan ilçe kongresi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katılımıyla gerçekleşiyor.


Dernekpazarı ilçe başkanı Zeki Avni Usta’dan boşalan koltuğa Abdullah Akgül aday oldu.

Dernekpazarı ilçe kongresine  AK Parti Trabzon İl başkanı Haydar Revi, devlet eski bakanı Eyüp Aşık, AK Parti vekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, Ayşe Sule Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğluilçe belediye başkanları ve çok sayıda AK Partili katıldı. 
 
Kongrede konuşma yapan il Başkanı Haydar Revi, bugüne kadar yaptığı çalışmalar için eski başkan Zeki Avni Usta ve tüm üyelere teşekkür etti. 

Dernekpazarı kongresinde konuşma yapan İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Malatya'da alevi vatandaşların kapılarının işaretlenmesi olayına sert çıktı. Bakan Soylu, olayı gerçekleştirenlerin amacının korku salmak olduğunu ve yapanların peşinde olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Türkiye 40 yıldır terörle uğraşıyor. Bin yıldır birlikte yaşayan bir milleti kardeşi kardeşe düşürmeye çalışıyorlar. Önce sağcı solcu diye denediler sonra alevi sünni diye sonra da kürt türk diye ayrıştırmayı denediler hiçbirisi tutmadı. Bu milletin kendi tarihi kültürü inancı milli manevi değerleriyle hiçbir derdi yoktur ve iradesini sandıkla yansıtıyor. Biz bunu anlattıkça burun kıvırıyor hala fitne çıkarmaya çalışıyorlar. Malatya’da 2 gün önce alevi kardeşlerimizin kapılarını işaretlerdiler. Bu ülkede kim 80 milyonun huzurunu kardeşliğini bozmaya ve fitne çıkarmaya çalışırsa bizim ona müsade etmeyeceğimiz haddini bildireceğiz insanlarımızın istediği gibi yaşamasına engel olmalarına müsaade edeceğimizi hiç kimse düşünmesin. Biz Ak parti hükümeti ve devlet olarak böyle bir oyuna asla müsaade emeyiz ve bunu tezgahlayanların da peşindeyiz takibindeyiz. Doğu ve güneydoğuya sürekli gidiyorum oradaki vatandaşların ne istediğini biliyoum sakın bizi yanlış bırakmayın diyorlar. Onları yalnız bırakmayacağız."

"DEMİRTAŞ'IN KALEMİNDEN KAN DAMLAYAN KITABINI İMZALAYAN DANTELLER"

Terör konusuna değinen ve HDPlilere yüklenen Bakan Soylu şunları söyledi: "Siirt’in Eruh ilçesini terörün ana merkezlerinde biri olarak kullanmaya çalıştılar. Şimdiyse oradaki bir caddenin sağını solunu öyle güzel bir hale getirmişler ki… Çünkü artık orada para teröre gitmiyor. Milletin hizmetine gidiyor. Rahatsız oldukları da bu. Mecliste kürsülere çıkıp belediyeleri aldılar diyorlar. Onlara söylüyorum, sizin belediyeleriniz bu ülkenin vatandaşına askerine silah doğrultmuşsa hiçbir şey verilmeyecek. 93 belediye toplam 750 çocuk parkı yaptık. O çocukları dağa götürmesinler, analarının kucağından ayrılmasınlar ellerine silah yerine kitap versinler diye... Bundan rahatsız oluyorlar. Geçen gün bir haber okudum. Selahattin Demirtaş, hapiste kitap yazmış da; şimdi riyaya bakın. Kitabın gelirini çocukların eğitimi için kullanacakmış. Şuna bak. Milletle alay ediyor. Madem çocukları düşünüyordun, çocukları dağa kaçıran terör örgütüne lanet okusaydın. Çocuklarının geri getirilmesini isteyen annelerin çadırına uğrasaydın ya. Hiç kusura bakmasın. Türkiye devleti güçlüdür ve onun kaleminden kan damlayan o kitabın gelirinden gelecek hiçbir şeye gerek olmayacaktır. Tüyap kitap fuarında onun adına kitap imzalayanlar da varmış. Kan damlayan o kitabınimzalayanlardan, onlardan entel değil olsa olsa ancak dantel olur."

Dernekpazarı için yapılan ve yapılacak olan çalışmalardan Bakan Soylu kısaca şöyle bahsetti: "Emniyet binamız bitti. Dernekpazarı’na lojman da yaptıracağız. Şehir geçişi duble yol çalışması başladı ilçemizin tamamı kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 137 bin liralık kamulaştırma gönderildi TOKİ’yle görüşmeler devam ediyor. Emniyet ve turizme katkı için aydınlatma çalışmaları yapılıyor."

Bakan Soylu'nun ardından kürsüye çıkan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Partililere seslendi. Bakan Albayrak şunları söyledi: "Türkiye çok tarihi günlerden geçiyor bölgemiz ve dünya coğrafyası çok büyük krizlere gebe olduğu bir süreçle karşı karşıyayız. Bugün Ortadoğu ve asya pasifik coğrafyasında çok büyük kriz yaşanıyor. 10 yıldır söylenen savaş, ölen insanlar, 3 uçuk milyondan fazla ülkemize Suriyeli insan var. Bugün ihtiyacımız olan en önemli şey son 2 yılda yaşanan bütün bu gelişmelerde çok krikik şeyler yaşadık biri 15 temmuz biri 16 nisan. Yüzlerce kongre yapıyoruz. Hepimiz biriz Bize düşen AK Parti siyasetinin ötesinde tüm ülke siyasetini kuşatacak bir şekilde sokağa çıkmaktır. Şimdi büyük bir mücadeleye savaşa başlıyoruz. İçerdeki taşeronları tasfiye ettik Türkiye liginde şampiyon olduk şimdi şampiyonlar dünya liginde şampiyonluğa oynuyoruz. Bu ülkede dikili ağacı olanlar değil yine biz yapacaız. Esas bundan sonrası Türkiye’nin kaderinin şekillendiği bu dönemde kardeşinize dostunuza kızgınlık küskünlük olmayacak. Herkesin elinden tutmamız lazım."







HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber