Ahmet Metin Genç: Kendi partim de dahil Trabzonspor için verdiğim tepkilerde yalnız kaldım

Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç Haber61' özel açıklamalar yaptı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Haber61’e Trabzonspor ile ilgili gündem oluşturacak açıklamalar yaptı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un Fenerbahçe’ye hakem katliamı ile yenildiği maç sonrası gösterdiği sert tepkiyle gündeme gelmişti. Genç’in bu tepkisine sosyal medyada bazı kişiler “Bu sözler yüzünden görevinizden olursunuz” şeklinde göndermeler yapmıştı. Genç bu sözlere Haber61 aracılığı ile yanıt verdi.

TRABZONSPOR GÜCE KARŞI DURUŞTUR
Her zaman ilk görevinin Trabzonspor’un hak ve hukukunu korumak olduğunun altını çizen Genç “Benim birinci görevim bu şehrin bir evladı olarak bu şehrin takımının hukukunu sonuna kadar savunmak ve korumaktır. Bu konuda bazı söylemlerde bulunanlar oluyor. Hiçbir şekilde tribünlere falan oynuyor değilim. Tamamen o tepkiler benim bir Trabzonspor taraftarı olarak haksızlığa karşı bir reaksiyonumdur. Trabzonsporluluk güce karşı bir duruş demektir. O vatandaşımıza ben kendim cevap yazdım. Birinci görevimin hakkını ifa etmeye çalışıyorum. Onun dışında şuanda bulunduğum görevler dahil sonraki görevlerdir benim için. Trabzonspor kutsal değerler sonrası en önemli değerdir benim için. O değerler uğruna yapılabilecek hangi görev varsa, tepkiyse tepki her zaman hazırım. Yapmaya da devam edeceğim. Haksızlığa karşı o duruşu ortaya koymaya devam edeceğim. Burada bir hesabım kitabım yok. Hesabım bu şehrin evladı olarak bu şehrin takımının hukukunu savunmaktır başka bir şey değil.” dedi.

“KENDİ PARTİMDE DAHİL OLMAK ÜZERE…”
Genç, kendi partisi olan AK Parti dahil olmak üzere şehirdeki tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerini ise tepki göstermedikleri için eleştirdi.

Başkan Ahmet Metin Genç “Bu tepkilerde yalnız kaldığımı düşünüyorum. Bu şehirde partiler var sivil toplum örgütleri var kendi partim de dahil olmak üzere… Ben biraz ağır tepki koyuyorum farkındayım, aynı tepkiyi her platformda koymaya devam edeceğim. Ama şehrin siyaseti de sivil toplumu da tabiri caizse bu şehrin birlikte hareket etme kabiliyetine kavuştuğumu zaman kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

2011’DE KOLAYA KAÇILDI
2010-11 şike olaylarında kolaycılığa kaçıldığını ve birlik olunmadığını kaydeden Genç “2011’de birlikte hareket edemediğimiz için “Kupa başbakanda “ diyerek kolaya kaçtığımız için üstümüze geldiler. O reaksiyonu koyamadığımız için üstümüze geldiler yine aynı devam ediyor. Bu şehir birlikte hareket etme kabiliyetine kavuştuğu an kendi hakkını da takımının da Anadolu’nun da hukukunu korur. Bu şehir böyle bir şehir. Bunu bir eleştiri olarak gündeme getirmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Genç Haber61’e açıklamalarda bulunduktan arabasına binmeden önce bir vatandaşın konuşma isteğini geri çevirmedi. Vatandaş Trabzonspor ile ilgili görüşleri nedeniyle Genç’i tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber