Trabzon milletvekili Hüseyin Örs'e atılan yumruğun cezası belli oldu!

TBMM'deki Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü hastanelik eden kavgaya karışan vekillere para cezası verildi.

Trabzon milletvekili Hüseyin Örs'e atılan yumruğun cezası belli oldu!

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün yaralandığı kavgada AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'a 38 bin lira ceza verildi.

12 gün sürecek maratonun daha ilk gününde gerilimli bir havaya girildi.

Sık sık tartışmalarla bölünen görüşmeler daha ikinci gününde yumruklu kavgaya sahne oldu.

Çıkan kavgada AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın parmağındaki yüzük nedeniyle kafası açılan İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle fenalaşan Örs'ün kalbi elektroşok ile yeniden çalıştırıldı.

Genel Kurul'u karıştıran bu olayınardınan vekillerin de cezaları belli oldu.

AK Parti'li Zafer Işık’a Örs’e fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle iki birleşime katılmama cezası verilirken İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a da hakaretleri nedeniyle kınama cezası verildi.

Buna ek olarak kavgaya karışan isimlere para cezası da uygulandı.

Meclis İç Tüzüğü'ne göre, kınama cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte biri, Meclis’ten geçici olarak çıkarma cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte ikisi kesiliyor.

Bu kapsamda İyi Partili Yokuş’un maaşından 19’ar bin lira, AK Partili Işık’tan ise maaşının üçte ikisine karşılık gelen 38 bin lira kesilecek.

Diğer yandan yaşanan tartışmalarda CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e de hakaret ettiği gerekçesiyle HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na da “Sizin partiniz ve bakanlığınız mı iffetsiz?” sözleri nedeniyle kınama ve 19'ar bin lira ceza verildi. Böylece vekillere toplamda 95 bin lira ceza verilmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler