Yerel basını mağdur edecek yasa teklifinde düzenleme! Trabzon Milletvekili Kaya az önce duyurdu!

Trabzon'da yayın yapan medya kuruluşlarının ortak tepkisine neden olan, Kamu ihale ilanlarının Basın İlan Kurumu’ndan alınması ve uygulamanın kaldırılması yasa teklifinde düzenleme yapıldı.

Yerel basını mağdur edecek yasa teklifinde düzenleme! Trabzon Milletvekili Kaya az önce duyurdu!

20 Ekim 2022 tarihinde TBMM’ye sunulan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Kamu ihale ilanlarının Basın İlan Kurumu’ndan alınması ve uygulamanın kaldırılması gündeme gelmişti.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs meclis kürsüsünden yaptıkları konuşmalarda, kanun değişikliğinin yerel medyaya zarar vereceğini belirtmişler ve Trabzon basının tepkilerini meclis kürsüsünden dile getirmişlerdi.

Görüşülmekte olan torba yasada düzenleme yapılarak yerel medyanın mağdur olmasının önüne geçildiği haberi geldi.

CHP ve Ak parti milletvekillerinin yaptıkları görüşmeler neticesinde ilgili madde de düzenlemeye gidildi.
Haberi CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya  "Görüşülmekte olan torba yasa teklifindeki, yerel basınımızı kamu ilanlarından mahrum bırakacak Kamu İhale Kurumu ile ilgili madde; TBMM Genel Kurulu’nda yaptığımız konuşmanın ardından CHP Grubumuzun, AK parti Grubu ile yaptığı görüşmeler sonucunda istişare edilerek az önce Meclis Başkanlığına sunulan bizim de imzamızın yer aldığı önerge ile yeniden düzenlenerek yerel basınımızın mağduriyet yaşamasının önüne geçilmiştir." sözleriyle duyurdu.

e0b3394e-e117-4dd6-b58f-2cf9e9dea2f3

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber