Yeni abonelere geçmişe dönük borç çıkacak mı? Zorluoğlu açıkladı

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisi Aralık ayı toplantıları devam etti.

Yeni abonelere geçmişe dönük borç çıkacak mı? Zorluoğlu açıkladı

Toplantıda kırsaldaki vatandaşların yeni abone olacakları zaman geçmişe dönük borç çıkartılması gündeme geldi.

Konuyu gündeme getiren CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin "Köy hizmetlerinin yaptığı karaykaya içme suyu projesi var. Burası 30 yıl önce tamamlandığında biz bunu köy birliklerine teslim etmişti. Şimdi Büyükşehir Belediyesi'ne devredildikten sonra burada siz bir tesis yaptınız. Şimdi buradaki vatandaşlar biz su abonesi olmak istiyoruz, evraklarımızı tamamlayıp gittiğimizde bize "Siz geçmiş dönemde burada su kullandınız, ondan kalan borçlarını ödeyin" diyerek yüklü bir borç çıkarıldığını belirttiler. 

Bu vatandaşlar zamanında gerek sayaç gerek de makbuz karşılığında su faturalarını ödediler. Şimdi vatandaşlara bu külfet çıkartılmasın, gelsin aboneliği yapılsın." ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konu ile alakalı açıklama yapıp "2021 yılından önce yapılanlardan bu ücret alınmayacak" ifadelerini kullandı. 
Zorluoğlu "2021 tarihinden önce yapılan yapılarda artık böyle bir şey almaycağız. Bizim amacımız daha çok abone yapmak. Sizinle beraber aldığımız kararlarda da kolaylıklar sağlandı. Biz hep kolaylaştırmak için çalışıyoruz." şeklinde konuştu."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber