Trabzonlu ressamın UMUT’u beğeni topladı

Trabzonlu resim sanatçısı Esra Aydın ilk kişisel sergisini memleketi Trabzon’da açtı. 

Trabzonlu ressamın UMUT’u beğeni topladı

Realist görüntüleri sürrealist bir anlayış ile yağlı boya tekniğiyle karıştırarak yalıtma tekniği denilen fırçaların yumuşak bir şekilde kullanılarak yapılan çalışmalardan ortaya çıkan muhteşem eserler sergiyi gezenleri derinden etkiliyor. 

Trabzonlu resim sanatçısı Esra Aydın ilk kişisel sergisini memleketi Trabzon’da açtı (1)

2015 yılından bu yana resim çalışmaları yapan ancak 5 yıldır profesyonel olarak atölyede resim çalışan Aydın, bütün çocuklarda bir bekleyiş ve ümit olduğundan ‘Umut’ adını verdiği ilk kişisel sergisinde çocukları anlatıyor. 

Trabzonlu resim sanatçısı Esra Aydın ilk kişisel sergisini memleketi Trabzon’da açtı (2)

Aydın, “Çocukların bizlerden farklı olarak dünyada hangi şartlarda olursalar olsunlar ilahi bir kuvvetle korunup kollandığını, huzur ve mutluluk içerisinde olduklarını düşünüyorum. Bazen sığınmaya, korunmaya ihtiyaçları olduğunda bir kanadın altında yer alıyorlar. Bazen de yalnızlıklarında yanlarında kuşlar bulunuyor” diyerek anlattığı eserlerinde tekniğini çok iyi kullandığı görülüyor. 

Trabzonlu resim sanatçısı Esra Aydın ilk kişisel sergisini memleketi Trabzon’da açtı (3)

Bundan sonra da çeşitli şehirlerde kişisel sergiler açmak istediğini belirten Aydın, “Çalışmalarımı yenilemek, geliştirmek hatta aralarına eklemek istediklerim var. Yine konu çocuklar olacak. Daha fazla soyutlamalar katabilirim elbette. Ama bunun için zaman lazım” dedi.

Trabzonlu resim sanatçısı Esra Aydın ilk kişisel sergisini memleketi Trabzon’da açtı (4)

Profesyonel olarak resim sanatıyla ilgilenen Görsel Sanatlar Öğretmeni Yüksel Baydar da “Elimizden geldiğince resim sanatını insanlara sevdirmeye çalışıyoruz. Buradaki eserlerin tamamı yağlı boya tasarlanmış olan resimlerdir. Bir yerden alıntı değildir. Esra’nın göstermiş olduğu emeklerin sonucu olarak bunları paylaşmak istedik” dedi.  

Trabzonlu resim sanatçısı Esra Aydın ilk kişisel sergisini memleketi Trabzon’da açtı (6)
Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan ve 26 eserin bulunduğu sergi 12 Ekim tarihine kadar gezilebilecek. 

Trabzonlu resim sanatçısı Esra Aydın ilk kişisel sergisini memleketi Trabzon’da açtı (8)

Trabzonlu resim sanatçısı Esra Aydın ilk kişisel sergisini memleketi Trabzon’da açtı (7)

Trabzonlu resim sanatçısı Esra Aydın ilk kişisel sergisini memleketi Trabzon’da açtı (5)

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler