Trabzon’daki olayda yeni gelişme Yediği yumrukla mı hayatını kaybetti? Adli tıp raporu belli oldu

Trabzon'da, tartışma sırasında yumruk attığı kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Trabzon’daki olayda yeni gelişme Yediği yumrukla mı hayatını kaybetti? Adli tıp raporu belli oldu

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, Ortahisar ilçesinde 16 Mart 2022'de sokak ortasında yumruk atarak ağır yaraladığı A.K'ın olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetmesine ilişkin tutuklu yargılanan sanık İ.C ile maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesinden maktulün ölümünde vücudunda görülen ilaç maddeleri ve boynuna aldığı darbenin etkisinin olup olmadığına dair rapora göre, maktulün boynuna aldığı darbenin ölüme etkisinin olmadığı, ölümün düşme sebebiyle beyin kanamasından olduğunu ve kanda uyuşturucu maddeye rastlanmadığını, kullanılan ilaçların etken maddelerinin görüldüğünün belirtildiğini aktardı.

Müşteki avukatının, sanığın tekvando ve boks gibi sporları yapıp yapmadığının araştırılmasına dair talebine yönelik mahkeme heyeti, sanığın spor yaptığının araştırılmasına dair talebin dosyayı etkilemeyeceğinden reddine karar verdi.

Sanık İ.C savunmasında, adli tıp kurumu raporuna itirazı olmadığını belirterek, "Öldürme ve yaralama düşüncem yoktu, tahliyemi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanık İ.C'nin, kız arkadaşına mesaj attığını ileri sürdüğü maktul A.K ile önce Trabzon Uzun Sokak'ta bulunan bir kafede tartıştıklarını, kafeden çıktıktan sonra ise sanığın tartışmaya devam ettiği maktulün kafa kısmına yumruk atması sonucu yere düştüğü, maktulün hareketsiz kaldıktan sonra sanığın olay yerinden ayrıldığı aktarıldı.

Olayda başına aldığı darbe sonucu kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören A.K.'nın, yapılan tüm müdahalelere rağmen olaydan 5 gün sonra hayatını kaybettiği hatırlatılan mütalaada, sanık hakkında, "kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" suçundan 8 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Müşteki avukatı beyanında, mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber