Trabzon’da yıkılan okul yeniden yapılacak!

Trabzon’da yıkılan okulu Erol Tuna babası adına yeniden yapacak.

Trabzon’da yıkılan okul yeniden yapılacak!

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi Yeni Mahalle’de 2,5 yıl önce İnşaatı tehlike arz ettiği gerekçesiyle yıkılan 100. Yıl İlköğretim okulu yeniden inşa ediliyor. 

Çevredeki mahalleler, Yeni mahalle, İncirlik, Kurtuluş, Faroz(Yalı), İnönü ve Ayasofya mahallelerinden öğrencilerin eğitim öğretim aldığı okulun yapımını Trabzonlu iş insanı ve Trabzonspor eski asbaşkanlarından Erol Tuna üstlendi. 

1+3 kat ve U şeklinde yapılacak olan yeni okulu Erol Tuna’nın babası Mehmet Ali Tuna adına yaptıracağı öğrenildi.

Mehmet Ali Tuna İlköğretim Okulu 24 derslikli olacak. Her sınıfta ortalama 35 öğrencinin olması, 1 ana sınıfı, 4 yıl ilköğretim ve 4 ortaöğretim verilecek okulda yaklaşık bin 500 öğrencinin eğitim ve öğretim görmesi bekleniyor. 

Çevredeki mahalle sakinleri ve esnaf okulun inşaatının başlamasına çok sevindiklerini belirttiler. Okul inşaatının 1 haftaya kadar başlatılacağı öğrenildi.

Söz konusu okul Eylül 1981 yılında eğitim öğretime başlamış, Ocak 2018 yılında da son vermişti. İnşaatın hızla tamamlanması bekleniyor.

Trabzon’da yıkılan okul yeniden yapılacak

Trabzon’da yıkılan okul yeniden yapılacak

Trabzon’da yıkılan okul yeniden yapılacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler