Trabzon'da sağanak başladı! Meteorolojiden turuncu uyarı

Meteoroloji'nin yaptığı yağış uyarısı sonrasında Trabzon'da akşam saatlerinde sağanak yağış başladı. Yeni uyarı da yapıldı.

Trabzon'da sağanak başladı! Meteorolojiden turuncu uyarı

Haber61 Haber Servisi

Meteoroloji'nin Doğu Karadeniz geneline ve Trabzon'a yaptığı yağış uyarısının ardından ilk olarak Ordu'da su baskınları haberleri gelmeye başladı. Trabzon'da ise akşam saatlerinde bazı bölgelerde sağanak yağış etkili olmaya başladı.

BU BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı verilere göre Trabzon'un bazı ilçelerine bugün ve yarın için turuncu uyarı verildi.

Buna göre doğuda yer alan Sürmene, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Araklı ve Of ilçelerinde sağanak yağışın tehlikeli boyuta ulaşabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı.

İşte Trabzon için yayınlanan o tablolar

4 Ağustos Pazar

meteoroloji

5 Ağustos Pazartesi

meteoroloji

Turuncu uyarı ne anlama geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tehlike durumlarını sırasıyla yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renkli kodlarla bildiriyor. Buna göre ilk olan yeşil kod tehlike olmadığını gösterirken son olan kırmızı kod ise büyük derecede tehlikeli bir durum olduğunu göstermektedir.

Trabzon'un bahsi geçen ilçeleri için verilen turuncu kodun açıklaması ise şu şekilde; "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber