Trabzon’da pideye zam var mı? Fırınlar iftardan 2 saat önce...

Trabzon’da ramazan ayı tedbirleri kapsamından fırıncılar hazırlıklarını tamamladı.

Trabzon’da pideye zam var mı? Fırınlar iftardan 2 saat önce...

Haber61 - Haber Servisi

Dünyayı saran ve Türkiye’de de etkili olan koronavirüs nedeniyle alınan tedbirlerin belki de en kilit noktasını fırıncılar oluşturuyor. Vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak konusunda yoğun bir çaba sarf eden fırıncı esnafı Trabzon’da 2 hafta üst üste yaşanan sokağa çıkma yasağında iyi bir sınav verdi

Dün Akşam vakitlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile de fırınların iftar vaktine 2 saat kala üretimlerini durduracağı açıklanmıştı.

Trabzon’da da fırıncı esnafı tüm hazırlıklarını tamamladı. Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik Haber61’e yaptığı açıklamada “Daha önceki sokağa çıkma yasaklarında nasıl bir uygulama yaptıysak, daha titiz bir şekilde vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Ramazan pidesine bu yıl zam yapmayacaklarını belirten İlik “ Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor zaten. Biz de arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda bu yıl ramazan pidesini geçen seneki fiyattan halkımızın hizmetine sunma kararı aldık. Bir nebze de olsun bu sürece bir destek vermek istedik” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Ramazan genelgesini de değerlendiren Davut İlik “Ramazan ayında fırınlarımız iftara 2 saat kala üretimlerini durduracaklar ama satış durmayacak. Bu kararın amacı sıcak pide kuyruğunun önüne geçmek. Bu açıdan çok doğru bir karar. Vatandaşlarımız rahat olsun, evinde kalsın ve sağlıklarına önem versinler. Biz onların kapısına ekmeklerini getireceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber