Trabzon’da koronavirüs vakalarında son durum

Trabzon’da koronavirüs vakaları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. 

Trabzon’da koronavirüs vakalarında son durum

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de koronavirüs pandemisi ile mücadele sürerken yeni vakaların önü alınamıyor.

Ülke geneli ile ilgili ortaya çıkan bir istatistik ise durumun vahametini gözler önüne seriyor. Türkiye’de karantina altında olması gereken yaklaşık 28 bin kişinin dışarıda dolaştığı gelen bilgiler arasında. 

TRABZON’DA SON DURUM

Vaka sayısının hızla artmaya devam ettiği Türkiye geneline paralel olarak Trabzon’da da vaka sayıları önlenemez şekilde yükselmeye devam ediyor. Pandeminin ilk zamanlarını bile geride bırakan Trabzon’da yaklaşık olarak 2 Bin 500 pozitif vaka bulunuyor. 

Pandemi hastanesi olan Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4 kat tamamıyla kovidli hastalarla dolarken Trabzon genelinde hastanelerde yatan kovid-19 hastası kişi sayısı 550 kişi. Trabzon genelinde ise yoğun bakımların 4’te 3’ü dolu durumda.

Öte yandan koronavirüsün her kişide farklı şekilde seyrettiği ve akciğerlere ciddi ve kalıcı hasar verdiği bilinen bir gerçek. Buna bağlı olarak Kovid-19 geçirip iyileşerek taburcu olan bazı hastaların iyileşmelerine rağmen solunum desteğine ihtiyaç duydukları gelen bilgiler arasında. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber