Trabzon'da 7 mahallede 300 Milyon TL'lik kamulaştırma

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Kasım ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Trabzon'da 7 mahallede 300 Milyon TL'lik kamulaştırma

Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in katılmadığı oturuma Başkanvekili Nusret Onur başkanlık yaptı.

1 Nolu Beşirli, 2 Nolu Beşirli, Akyazı, Gürbulak, Karşıyaka, Toklu ve Yeşilova mahalleleri 5 yıllık imar planı programı meclis gündemine geldi.

Komisyonlar tarafından incelenen imar planının uygun görüldüğü bildirildi.

İmar ve Şehircilik Müdürü Şenay Karakaş gerçekleştirdiği sunumda şu ifadelere yer verdi;

Bu mahallelerde 80 tane imar uygulama bölgesi mevcut. 6 bin 338 bin metrekare alanda yapılacak uygulama 13 Milyon TL maliyetle gerçekleşecek. 700 bin metrekare yol ve 1 Milyon 600 Bin metrekare alan kazandırılacak.

CHP'li meclis üyesi Turgay Şahin İmar planı ile ilgili şu soruları yöneltti;

“Bizim 3 etabımız var. 1 etabımız kalıyor. Neden hepsini bitirmeden buna başladık? ÇED raporlarında olduğu gibi vatandaşın bilgilendirildiğini sanmıyorum. Vatandaşın yerinden yer kazanımı var. Yanına gidince sıkıntı olacak.

Bu kamulaştırmalar 5 yılda gerçekleştirilmesi gerekir. Gerçekleşmediği takdirde ne olacak? Burada yapılacak 18 uygulamaları vatandaşa danışılmadan resen olacak. Vatandaşın yerini aç imara 45'ini al. Mahkeme süreci olacak. Bölgelerdeki vatandaşlarla görüşüp rızalarını alsak daha iyi olmaz mıydı?

Kamulaştırmanın Ortahisar Belediyesine bedeli 300 milyon TL, bu nasıl karşılanacak? Buralar imara açıldığında yapılaşma olacak! Oradan mı karşılanacak?”

Şahin'in sorularına cevap veren İmar ve Şehircilik Müdürü Şenay Karakaş şu ifadeleri kullandı;

“Planlarımız 3 etap halinde hazırlandı. Yapılma, yürürlüğe girme tarihleri farklı bu nedenle 3 etap halinde yapıldı.

Vatandaşın bilgilendirilmesi teknik konular olduğu için ve kanunda yer olmadığı için yapılmadı. Ama şimdi bunları toplantılarla ve internetten duyuruyoruz. 5 yıl içinde tamamlanmazsa önce devam eden davalar tamamlanacak. Bu süreçte tapuya şerh koymuyoruz. Dolayısıyla dava yoluyla kamulaştırmalar gerçekleşecek.

Bütçe ile ilgili ben cevap veremiyorum”

Yapılan görüşme sonucunda imar planı oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber