Trabzon Milletvekillerinin çabası yerel medyanın mağduriyetin önledi!

Trabzon Milletvekillerinin çabası ile Vergi usul kanunda yerel medyayı zor durumda bırakacak yasada değişiklik yapıldı.

Trabzon Milletvekillerinin çabası yerel medyanın mağduriyetin önledi!

20 Ekim 2022 tarihinde TBMM’ye sunulan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Kamu ihale ilanlarının Basın İlan Kurumu’ndan alınması ve uygulamanın kaldırılması gündeme gelmişti.

Yerel basına maddi anlamda büyük darbe vuracak olan düzenleme hakkında CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs meclis kürsüsünden yaptıkları konuşmalarda, kanun değişikliğinin yerel medyaya zarar vereceğini belirtmişler ve Trabzon basının tepkilerini meclis kürsüsünden dile getirmişlerdi.

Trabzon'da yayın yapan medya kuruluşlarının ortak tepkisine neden olan, Kamu ihale ilanlarının Basın İlan Kurumu’ndan alınması ve uygulamanın kaldırılması yasa teklifinde yeni gelişmeler yaşandı.

Son olarak komisyon üyesi olan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın da devreye girmesiyle beraber yapılan maddede düzenleme yapıldı.

Cora'nın komisyon üyesi olarak yoğun çaba sarf ettiği yasa teklifindeki değişiklik dün gece yapılan ve geç saatlere kadar süren görüşmelerin ardından imza altına alındı ve sorun çözüldü.

Cora'nın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nun da sorunun çözülmesi noktasında yoğun çaba sarf ettiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber