Trabzon İstanbul'da buluşacak! İşte tarih

Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Trabzon İstanbul'da buluşacak! İşte tarih

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulu Trabzon'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Kahvaltılı basın toplantısında konuşma yapan ve soruları yanıtlayan Şatıroğlu şu ifadeleri kullandı;

Trabzon İstanbul'da buluşacak! İşte tarih

"Biz yeni bir yönetim yeni bir heyecan ile ilk toplantımızı Trabzon'da yapalım istedik. Yaklaşık 60 yılın üzerinde İstanbul'a yerleşmiş bir ailenin çocuğu ve Trabzon'u dışardan takip eden. İri olarak nasıl katkımız olur derdi içerisindeyiz.

Hep mutlu olduğumuz bir şey vardı. İstanbul'dan sonra ilk matbaanın kuruluşunun ardından diğer matbaanın Trabzon'da kurulmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 

İSTANBUL’DA TRABZON EVİ

Trabzon Dernekleri Federasyonu 200’ün üzerinde derneğin bağlı olduğu bir federasyondur. 3 dönem orada başkanlık yaptım. İstanbul'da Trabzon evini yapıyoruz. 5 katlı bir yer alındı. Orayı yıkıp yeni yer yapacaktık. Ama sit alanı olduğu için yıkamadık, restorasyon yaptık. Yakında açılacak. Trabzon'dan geldiğiniz de bir eviniz olacak. Basınımızın da orada bir odası olacak. Bu binayı bitirme ve hazır hale getirme adına yeni bir genel kurul yaptık. Bin kişiye yakın insanın hazır olduğu bir genel kurul yaptık. Böyle bir kurumun başkanı olmaktan gurur duyuyorum.

Trabzon'da İstanbul'da buluşacak! İşte tarih

TRABZON GÜNLERİNİ YAPACAĞIZ

22-27 Şubat'ta İstanbul’da Trabzon'un kurtuluşunu kutlayacağız. Ben Trabzon'u ve insanını çok seviyorum. Bu şehre katkı vermek için uğraşıyorum. Hiç bir siyaset beklentim yok, görmeyeceksiniz. Buraya hizmet vermek için mücadele veren bir kardeşimizin. Allah nasip ederse İstanbul'da Trabzon günlerini yapan tek vilayetiz. Trabzon Dernekler Federasyonu bunları yapabilecek tek federasyondur. Çünkü Tescilli bir kurumdur. 2 yıldır Trabzon günlerini yapamadık. İnşallah 22-27 Şubat'ta yapacağız. Diyorlar ki yağcılar peynirciler festivali yapıyorlar diyorlar. Biz her kesimden zanaatkârı ve kurumu oraya götürüyoruz. Bizim eksikliğimiz olabilir siz bizi yönlendirin.

Trabzon'da İstanbul'da buluşacak! İşte tarih

Bu dönem de benim son dönemim. Bir daha yapmayacağım. Bazı yayın organlarında çay 5 liraya satıldı deniyor. Biz çayı para ile satmadık ki. Bunlar yanlış şeyler bizi yönlendirin.

Trabzon'un isminin yazıldığı ve Trabzon'un isminin olduğu her yerde değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Burada samimi olduğumuzu bilmenizi ve İstanbul'daki etkinliğimize hepinizi davet ediyorum. Bizim siyaset ile alakamız yok. Trabzon'daki her türlü siyasi parti ile iş birliği içerisinde olacağız. Biz Trabzon'da HDP binası olmadığıyla övünüyoruz.

Ben İstanbul'a gelmenizi ve bizi tanımanızı istiyorum.

Allah birlik ve beraberliğimizi korusun.

DEMİRYOLU PROJESİ HAZIRLANDI

Trabzon'daki demiryolu projesi de bizim için önemli bu konuda. Sayın ulaştırma bakanımıza bir proje hazırlayıp dosya halinde sunduk. Bu konuda da ciddi bir çalışmamız var bunun da bilinmesini isterim."

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber