Mumcu’dan CHP’ye sert sözler: “Gerçekleri görmezden geliyorsunuz”
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak’a yönelik açıklamalarda bulundu. Mumcu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“SİYASİ HARAKİRİ YAPIYOR”
“AK Parti’nin icraatları karşısında hiçbir cevap bulamayan CHP Trabzon İl Başkanı Sayın Mustafa Bak, CHP'li belediyelerdeki rezillikleri görmezden gelerek, son yaptığımız benzetmeler çok zoruna gitmiş olacak ki günde birkaç kez aynı konuda açıklama yapma ihtiyacı hissediyor. Sayın Bak’ın çok iyi bildiği bir gerçek var. O da CHP’li belediyelerde olan pislikler partinizin her tarafına sirayet etmiş olacak ki, bu eylemi gerçekleştiren belediye başkanlarınız hakkında düzgün bir disiplin soruşturması bile yapamamaktasınız.”
“EPSTEIN BENZETMESİ YERİNDE”
“Epstein benzetmesi tam da yerinde ve doğru bir benzetmedir. Yapılan benzetmenin CHP’nin zoruna gittiğini ama gerçeklerin acı olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, ‘Sayın Bak, bağırmakla, sağa sola laf atmayla bu işlerin örtüleceğini mi sanıyorsunuz?! CHP'li belediyelerdeki rezillikleri görmezden geliyor, hiçbir şey olmamış gibi açıklama yapıyorsunuz. Milyon dolarlık rüşvetleri, yolsuzlukları, zenginleşmeleri, kamu parasıyla çapkınlıkları ya da genç kızlara yapılan çirkin tacizleri, pavyon pavyon gezen başkanlarınızı neden görmezden geliyorsun... Uşak Belediye Başkanınızın yaptıkları ortada iken, üstelik genel başkanınız bile bu rezillikler için önce sahip çıkıp sonra “Bu rezillikler için özür dilerim” derken siz neyi kovalıyorsunuz? Daha birkaç gün önce ortaya çıkan görüntülerde, Antalya’da millet can derdindeyken sizinkiler yat gezisinde kafayı çekmediler mi? Dünyanın neresinde olursa olsun böyle olaylara, böyle bir rezalete karışan çıkar istifa eder ve toplumdan özür diler. Partinizde olan bu rezillikler karşısında ne yaptınız? Bu pisliğe bulaşmış belediye başkanlarınıza sahip çıktınız ve hala çıkmaya devam ediyorsunuz. İşte tam da bu, Epstein dosyalarına benzemektedir. Bu açıkça gösteriyor ki CHP tarihinde hiç olmadığı kadar, ahlaki üstünlük kaybedilmiştir’ şeklinde açıklama yaptı.”
“ARSIZ BİR SİYASETÇİ SINIFI VAR”
“Sayın Bak, yaptığımız açıklamaların Trabzon’a yakışmadığını iddia ediyor. Peki CHP’de olan bu rezillikleri kendinize yakıştırıyor musunuz? Biz partinizde olan biteni, belediyelerinizde olanları milletimize anlattık. Maalesef karşımızda yolsuzluktan yargılananlara sahip çıkan, tacizciyi alkışlayan, suçüstü rüşvetle yakalananı sahiplenen ‘arsız’ bir siyasetçi sınıfı var. Bizde toptan, bütüncül bir yaklaşım yok elbette CHP içinde aklı selim olanlar ve bunları tasvip etmeyen insanların varlığını biliyoruz maalesef onları da dışladığınızı da görüyoruz.”
“1 MAYIS GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
“Sayın Bak’ın 1 Mayıs ile ilgili ifadeleri de gerçeği yansıtmamaktadır. 1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü olarak AK Parti iktidarı döneminde resmi tatil ilan edilmiştir. Emekçinin hakkını koruyan, alın terini yücelten düzenlemeleri hayata geçiren de yine AK Parti olmuştur.”
TRABZON YATIRIMLARI VURGUSU
“Sayın Bak, Trabzon’a yapılan yatırımları göremeyecek kadar Trabzon’dan bi haber olamazsınız. Sizin el arabasıyla temel atıp dalga geçtiğiniz Güney Çevre Yolu’nda tünellerdeki çalışmaya istersen gidip bak. Tamamen kamu kaynaklarıyla yapılan Trabzon Şehir Hastanesi’ni de mi görmedin. Hafif Raylı Sistem ihale edildi haberin yok mu? Trabzon’u kavuşturacağımız modern Havaalanının ihalesinin yapıldığından ve yakında başlayacağından da mı bilgin yok!”
“TRABZON KİMİN HİZMET ETTİĞİNİ BİLİR”
“Trabzon’umuz, sağduyunun ve ferasetin şehridir. Bu kadim şehrin insanı, kimin hizmet ürettiğini, kimin ise sadece konuştuğunu, kimlerin algılar üzerinden prim yapmaya çalıştığını çok iyi bilmektedir. Bizler, Trabzon’a yakışan bir siyaset anlayışıyla hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizim derdimiz polemik değil, hizmettir. Ancak milletimizi ilgilendiren konularda da gerçekleri ifade etmekten geri durmayız. Maalesef karşımızda, ciddi iddialar karşısında dahi sahiplenici bir tutum sergileyen bir anlayış bulunmaktadır. Yolsuzluk iddialarıyla anılanlara sahip çıkan, toplumun hassasiyetlerini görmezden gelen bir siyaset tarzının kabul edilmesi mümkün değildir. Milletimiz her şeyin farkındadır ve gereken değerlendirmeyi sandıkta yapacaktır.”
Kaynak:AK Parti Trabzon İl Başkanlığı


