Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Sözleşmeli personel gündemi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantısında sözleşmeli personeller için kadro çalışması gündeme geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Sözleşmeli personel gündemi

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, konu ile iligli olarak, “Dün akşam Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı Sözleşmeli personelle alakalı. 3 artı 1çalışma şartı aranıyor ifadesi vardı. Bunu bize açıklarsınız” sorusunu yöneltti.

Başkan Murat Zorluoğlu, Şahin’in sorusu üzerine yaptığı açıklamada “Çalışma bakanımızın ilgili yardımcısı işle görüşme yaptım. Bu akşam da kendisiyle görüşeceğiz. 3 artı 1 meselesi şu. 3 yıl çalışmış olma şartı koyuyorlar. 3 yılını tamamlamış olanlar otomatik olarak aday memur kadrosuna geçiyor 1 yıl aday memur olarak çalışacak. Şuana kadar 3 yılını tamamlamış 424 bin civarında personel var kamuda. Bunlar isteğe bağlı olarak boş memur kadrolarına atanacaklar. 3 yılı tamamlamamış olanlar da 3 yılı tamamladığında kadroya geçecekler. Gerekli bilgileri ben de soracağım ve buradaki değerlendirmemizi yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber