Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü toplandı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının gerekçesi belediyenin işleyişi açısından alınması gereken kararlar olduğu bildirilirken Başkan Murat Zorluoğlu yaptığı konuşmada “Pandemi salgın nedeniyle olağan meclis toplantıları Bakanlığımızın genelgesi çerçevesinde temmuz ayına kadar ertelenmişti. Ancak Büyükşehir belediyemizin yürütmesi zaruri olan hizmetler nedeniyle bir olağanüstü toplantı yapma zaruriyeti ortaya çıktı. Bu değerlendirmeden sonrada gündemi oluşturarak sizlerin bilgilerine sunduk ve bu toplantıya davet ettik. Katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu Pandemi ile devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde başta sağlık Bakanımın ve diğer bakanlarımız olmak üzere devletimizin koordinasyonunda çok büyük bir özveriyle her kademede gayret gösteriliyor. Bu mücadelenin çok önemli bir parçası da başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere il ve ilçe belediyelerimizdir. Alanda hükümetimizin aldığı kararların uygulanmasının her safhasında belediyelerimiz ve belediye personellerimiz var. Ben bu vesile ile bütün ilçe belediye başkanlarıma bugüne kadar bu salgınla mücadelede gösterdikleri dayanışma ve özveri için yürekten teşekkür ediyorum. Bütün belediye personelimize alkışlarımızı teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Şüphesiz bu sürecin ana kahramanları sağlık çalışanları olmakla birlikte belediyelerimizin zabıtaları başta olmak üzere vefa destek gruplarında çalışan personellerimiz, alanların, caddelerin temizlenmesi için uğraşan temizlik görevlilerimiz. İtfaiye personelimiz, yine belediyemizin diğer çalışanları da Pandemi ile mücadelede gece gündüz demeden çalışıyorlar. Onlara da teşekkür ediyoruz.” dedi.

İBRAHİM SEDEF’İN YERİNE MUSTAFA SEKBAN GELDİ

Başkan Zorluoğlu, vefat eden meclis üyesi İbrahim Sedef’in yerine seçim kurulu kararı üzerine Mustafa Sekban getirildiğini bildirdi. Zorluoğlu konu ile ilgili olarak, “Bu toplantının hassasiyeti nedeniyle süratle tamamlanması gerekiyor. Vefat Eden üyemiz İbrahim Sedef’in yerine seçim kurulu kararı çerçevesinde Mustafa Sekban geldi. Hayırlı olsun diyoruz. Meclisimize önemli katkı yapacağınıza inanıyoruz” dedi.

Başkan Zorluoğlu, yakın zamanda hayatını kaybeden Harun Yavruoğlu, Prof. Dr. Haydar Baş’a Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek, eşi rahatsızlık geçiren Ufuk Hoş’a da geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Zorluoğlu, “Geçtiğimiz günlerde basınımızın önemli temsilcilerinden Karikatürist, sanatçı, gazeteci, Harun Yavruoğlu vefat etti. Ona da Allah’tan rahmet diliyoruz. Yine dün defni gerçekleşti. İlimizin yetiştirdiği önemli siyasetçilerden aynı zamanda bilim adamı Haydar Baş, ona da rahmet diliyoruz, Ailesine sabır diliyoruz. Yine dün akşam hemşerim Ufuk Hoş’un eşi ciddi bir rahatsızlık neticesinde hastaneye kaldırıldı, halen tedavisi devam ediyor ve kritik bir zaman eşiğinden geçiyor. Hanımefendiye acil şifalar diliyoruz, Ufuk Hoş kardeşimizin de yanında olduğumuzu ifade ediyoruz, Dualarımız ve tüm desteğimiz onlarla” dedi.

17 MADDE ONAYLANDI

Başkan Zorluoğlu’nun konuşması sonrasında olağanüstü meclis gündemi salgın nedeniyle çabuk tamamlanması için sadece gündem maddelerinin okunup oylanması önerisini meclis oyuna sundu. Yapılan oylama ile kabul edilen 17 gündem maddesinin okunup oylanması ile olağanüstü meclis toplantısı sona erdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber