Trabzon Büyükşehir 2023 Gelir tarifesi onaylandı! Yüzde 60 zam!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Trabzon Büyükşehir 2023 Gelir tarifesi onaylandı! Yüzde 60 zam!

Toplantının bugünkü oturumuna Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlık yaptı.

Toplantıda ilk olarak 1 Ocak 2023 yılı itibariyle uygulanacak 2023 gelir tarifesi oylandı.

''YAPILMAMASI GEREKEN ZAMLAR VAR''

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ''Bu tarifedeki değişikliğin Türkçe meali zam demektir. Yapılmaması gerekenlere de yüzde 60 zam yapılmış. Mesela baca temizliği 30 TL'den 60 TL'ye çıkarılmış. Geçen gün baca gazından zehirlenen 6 çocuk ve annesi vardı. Bu temizlik devletin asli görevi olması lazım. Vatandaşlar bunun maddi külfetinden kaçtığı için yaptırmıyorlar. Bunların artırılmaması lazım. Sayfa 15'te Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde tiyatro ücretlerine de yüzde 60 zam yapıldı. Nikah fiyatları da artmış. Zaten fakir fukara orada nikâh yapıyor. Zenginler zaten otellerde yapıyor. Atatürk köşkü müzesi ziyaret ücretleri artmış, bırakalım da girip görsünler köşkü. Öğrenci servisleri ve personel servisleri için alınan ücretler artmış. Burada da yüksek bir artış olmuş. Senede bir defa belediyeden belge alacak ona da yüzde 60 zam. Ölüm anında 950 TL den Bin 520 TL'ye, eşi yanı için 3 bin 40 TL ödeyecek. Sülüklü’de 9 Bin 500 Liradan 15 Bin 680'a çıkmış mesela. Saydıklarım üzerinde zam yapılması doğru değildir. Bunun üzerine önerge verdim." dedi.

''HÜSEYİN KAZAZ BİZİM''

Ahmet Metin Genç söz alarak, “Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinin gelir tarifesinde olması doğru değildir. Ortahisar Belediyesi’nde olması gerekiyor. Sehven yapılmış uygulama sanırım. Çıkarılmasını istiyorum” dedi.

''YÜZDE 20 DAHA AZ ZAM YAPTIK''

Murat Zorluoğlu, “Bu sene gelir tarifesinde yaptığımız enflasyondan kaynaklı bir durum. Enflasyon yüzde 85 ama biz yüzde 60 ücret artışı yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak kendi gelirlerimizden fedakarlık yaparak bu hizmetleri sunuyoruz. Diğer tiyatro ve benzer uygulamalar ile alakalı. Biz zaten Hamamizade Kültür Merkezini ücretsiz kullandırıyoruz. Nikah olarak baktığınızda eşdeğer bir salon için 10'da biri. Mezarlıklar da yerden yere değişiyor. Mezar ücretleri de çok afaki olduğunu düşünmüyorum.

Hüseyin kazaz ile alakalı bir durum. Orası başkanlık kararı ile Ortahisar Belediyesi’ne tahsis edilmiş. İhtiyaç olursa diye orada var.

15 bin 600 TL olan yerlerde zaten mezar yeri yok. Ölüm anında ölenin yakını param yok derse zaten ücret alınmıyor” dedi.

2023 Gelir tarifesi yapılan oylama sonrasında kabul edildi.

Trabzon Büyükşehir 2023 Gelir tarifesi onaylandı! Yüzde 60 zam!

Trabzon Büyükşehir 2023 Gelir tarifesi onaylandı! Yüzde 60 zam!

Trabzon Büyükşehir 2023 Gelir tarifesi onaylandı! Yüzde 60 zam!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber