TFF Başkanı Büyükekşi Trabzon’da!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Trabzon’da kulüplerin tesislerine ziyaretlerde bulundu.

TFF Başkanı Büyükekşi Trabzon’da!

1461 Trabzon FK tesislerine yaptığı ziyaretin ardından Başkan Büyükekşi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

1461 Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye arkasında isminin yazılı olduğu "61" numaralı formayı hediye etti.

TFF Başkanı Büyükekşi Trabzon’da!

Büyükekşi’nin açıklamaları şu şekilde:

Türkiye’de futbolun Anadolu’da başarı gösteren en önemli takımlarından bir tanesi. Bizde federasyon olarak yönetime geldiğimiz günden beri futbolun ekonomisiyle de yakından ilgileniyoruz. Futbolun ekonomisi deyince akla ilk gelen şey altyapı. Çünkü eğer kulüplerimiz alt yapıda yeterince önem verip yeterince oyuncu çıkarabilirse ekonomik olarak da rahat etmeleri mümkün. Bizimde önemli projemiz süper lig takımlarında akademi zorunluluğu getirmeyi planlıyoruz.

YÖNETİMLERLE BİRLİKTE ÇALIŞMA YAPACAĞIZ
Bütün Süper Lig kulüplerinin Türkiye'ye yakışır şekilde nasıl hayata geçirebiliriz onunla ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Önümüzde 2 tane milli maçımız var. Diyarbakır’da İskoçya’yla, Gaziantep’te Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız. Bu çalışmanın arkasında Almanya’da Portekiz’de ve İspanyada ’da gerek milli takımlar bazında gerekse her ülkede minimum 2 tane futbol kulüplerinin alt yapılarını inceleyeceğiz. Önce ülkemizdeki altyapıları inceleyeceğiz. Bugünde en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon’dayız. Altyapıları inceliyoruz.  Fikir alıyoruz Başka benzeri şeyler varsa hem Türkiye’den hem yurtdışından en iyi örnekleri çıkartıp önce Süper Lig takımları olmak adına hocasından tesisinden tutun diyetisyeninden uzananına kadar detaylı şekilde inceleyip yönetimlerle birlikte çalışma yapacağız. Bu da ilk durağımız. Gördüğüm kadarıyla burada mükemmel bir tesis var. Emek verenlere teşekkür ediyoruz. Allah sayılarını arttırsın. Futbol adına çok önemli. Antrenör yetiştirecek antrenörler üzerinde çalışma yapmamız gerekiyor. Bu iş doğru yapacaksak temelden başlamamız lazım. Futbol adına 85 milyon adına daha farklı çalışmalar içinde olmamız lazım.

TFF Başkanı Büyükekşi Trabzon’da!

BASININ ÖNÜNDE HAKEM ATAMASI YAPACAĞIZ
Trabzonlulara teşekkür ediyoruz. Giresun’a teşekkür ediyoruz. Bizler geldiğimiz günden beri bu konuların konuşulmasını istemiyoruz çünkü dünyada çok ülkede bu konularda dedikodu azalmış durumda. Bizde de aynısının olması için insan etkisinin en aza indirilmesi için çabalıyoruz. Hakem atamalarını algoritmayla yapmaya başladık. Önümüzde ki günlerde kulüp başkanlarımızı çağırıp gözünün önünde hakem ataması yaptıracağız. Bir de basının önünde yapacağız. Böylelikle doğru kriterle yapıldığına ikna olunması lazım. Bu yüzde yüz yüz memnuniyet getirir mi bilmem. Küçük de olsa hatalar olabilir. Gözden kaçan şeyler olabilir. Zamanla hepsini daha iyi hale getirmeye çalışacağız. Dünya’da Türkiye’de de netice itibarıyla her kesimde bu işi iyi yapmak için çalışmalar yapılıyor. Dünya kupasında VAR ’da yerli otomatik sistem devreye girecek. Ofsayt çizgisi falan çekilmeyecek otomatik olacak. Bunun gibi şeyler zaman içinde Türkiye’de de böyle çalışmalar olacak. Dijitalleşme konusunda önemli adımlar atıyoruz. Teknoloji kullanmak istiyoruz.

TÜRK FUTBOLU ADINA BÜYÜK KAZANÇ
20. sıradaydık 12. Sıraya geldik. 4 takımımızda yoluna devam ediyor. Türk futbolu adına büyük kazanç. Memnuniyet duyuyoruz gerek milli takımımızın gerekse kulüplerimizin Avrupa’da alacağı başarılar ülkemiz adına önemli kazanç. Biliyorsunuz Şampiyonlar liginde baya bir bu sene ilk olarak takımımız yok. Her şeyde bir hayır var bundan bir ders çıkarmak lazım. Önümüzdeki yıllarda alacağımız puanlar başka yıllar için fayda sağlayacak. Türk futbolunda başarı önemli. 2000 yılındaki UEFA kupası ve süper kupasında uluslararası basında önemli bir başarımız yok. Hedefi daha yukarılara koymak için 22 yıl yıl geçti. Bu adımlar son derece önemli.
Son yıllarda en son bir derbi oynandı 0-0 berabere bitti. Bunun gollü olması en azından bizi sevindirdi. Futbol adına heyecanlı gollü bir maçtı. Zaman zaman futbol adına güzel örneklerin sergilendiği bir oyun oldu. Ben bundan sonraki derbilerde de maçlarda da mücadele gücünün yüksek olması önemli.

7-8 tane takımımız ilk sıralarda olmak adına mücadele ediyor. Bu sevindirici heyecanın yüksek olması takımların birbirinden kopmaması herkes açısından son derece güzel. İnşallah son haftalara kadar güzel gider.

TFF Başkanı Büyükekşi Trabzon’da!

İLK MİLLİ MAÇ DEPLASMANDA
2 tane dostluk maçı var. Ondan sonra Avrupa kupası için mücadelemiz başlayacak. İlk maçımız deplasmanda Ermenistan’da olacak. Sonra Türkiye’de ki maç için yer belirlemedik. Önümüzde ki günlerde o şartlara göre belirleyeceğiz. En doğrusu neyse ona göre yapmaya çalışacağız. Henüz belirlemedik.

Haber61 - Spor Servisi -

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber