TEKNOKENT'ten sağlık çalışanlarına siperlik

TEKNOKENT'ten Trabzon'da sağlık çalışanlarına bin 800 siperlik teslim edildi.

TEKNOKENT'ten sağlık çalışanlarına siperlik

Trabzon'da bulunan TEKNOKENT sağlık çalışanları için hedeflediği 8 bin siperliğin bin 800 adedini teslim etti. TEKNOKENT'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Küresel olarak mücadele ettiğimiz Covid-19 salgınının hayatımızı ciddi şekilde etkilediği bu günlerde kuşkusuz en ağır sorumluluğu sağlık çalışanlarımız üstlenmiş durumdadır. Sağlık çalışanlarımızın yapmış olduğu büyük fedakarlığın farkında olarak çok önemsemekteyiz. 

Sürecin başından bu yana birçok Teknoloji Geliştirme Bölgesinde olduğu gibi, Trabzon TEKNOKENT olarak bizler de Bölgemizdeki mevcut firmalarımızın altyapısını kullanarak, 3D yazıcılarda koruyucu yüz siperliği üretmeye başladık. Ürettiğimiz bu siperlikleri ihtiyaç duyulan sağlık kurumlarına ileterek küçük de olsa destek olmaya çalıştık. Ancak takdir edersiniz ki 3D yazıcılar prototip üretmeye uygun olup, seri üretime uygun olmadıklarından, üretilen siperliklerin oldukça sınırlı sayıda olması bizleri farklı çözüm arayışlarına yönlendirmiştir. 

minda, aynı çalışmaları yürütmekte olan Samsun TEKNOPARK ile işbirliği yapılmış olup, bu iş birliği içerisine Samsun'un öncü kuruluşlarından SAMPA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.'nin de katılması ile, yüz koruyucu siperliklerin plastik kısımlarının üretimi anlamında büyük bir hız kazanılmıştır. Bu aşamadan sonra üretilen yüz siperliklerinin diğer malzemelerinin tamamlanması ve Trabzon'da dağıtımı aşamasında, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ve Doğukaradeniz İhracatçıları Birliği Genel Sekreterliği de bu işbirliğine katılmıştır. 

Sürecin başında 10'lar ile ifade ettiğimiz koruyucu siperlik dağıtım sayımız, yapılan işbirliği ve dayanışma ile 1.000'ler ile ifade edilir seviyeye ulaşmıştır. Şu andaki hedefimiz 8.000 adet koruyucu yüz siperliğini sağlık çalışanlarımıza ulaştırabilmektir. Bu gün itibarıyla 1.000 adet İl Sağlık Müdürlüğümüze, 500 adet Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, 300 adet Araklı Devlet Hastanesine olmak üzere toplam 1.800 adet teslim edilmiştir. Hazırlanmakta olan diğer yüz siperlikleri de en kısa sürede İlimiz Sağlık Müdürlüğü koordinesinde bölgemizdeki sağlık çalışanlarımıza ulaştırmaktır. 

Bizler evlerimizde sağlıklı kalalım diye sağlık çalışanlarımız sürekli işlerinin başında.... Bizler de elimizden geldiğince sağlık çalışanlarımızın sağlıklarını koruyabilmelerine destek olma gayretindeyiz. Bu amaca yönelik yapılan işbirliği içerisinde yer alarak katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber