Sarialioğlu’ndan gençlere tavsiyeler! Gelişim Zirvesi’nde konuştu

Trabzonlu  iş insanlarından Semih Sarıalioğlu “Gelişim Zirvesi” programında seminer düzenledi.

 Sarialioğlu’ndan gençlere tavsiyeler! Gelişim Zirvesi’nde konuştu

Kendisini bu noktaya zorlukların getirdiğini ifade eden Semih Sarıalioğlu, ”Ticarete aile ortamında atıldım bunu en büyük şansım olduğunu düşünüyorum. Esnaflığı daha ilkokul çağlarında babamın fırınında keşfetmek, ardından ortaokul döneminde üretim planlamayı, ekip yönetimini ve tabii ki üretilen ürünün pazarlanmasına yönelik ilk tecrübelerimi edinmek paha biçilmez deneyimlerdendi. Geriye baktığımda bugün elde edilen başarıların başlangıç noktasının o dönemler olduğunu söyleyebilirim. Karadeniz emlak piyasasının gelişmesine ve dünyaya açılmasına öncülük eden gayrimenkul yatırım danışmanlık şirketimi 24 yıl önce Trabzon’da kurdum. Gerçekleştirdiğimiz projeler ve elde ettiğimiz başarılarla gayrimenkul sektöründe kısa sürede dikkatleri üzerimize çektik. Prestij kurumlara, ulusal ve uluslararası gayrimenkul yatırımcılarına vermiş olduğumuz nitelikli danışmanlık hizmeti ve hızlı çözümlerimizle fark yaratarak gayrimenkul pazarında kendimize önemli bir yer edindik ve başarılarımız birçok ödülle taçlandırıldı. Sektördeki başarımız gerçekleştirdiğimiz başarılı projeler uluslararası gayrimenkul sektörünün Türkiye temsilcilerinin de dikkatini çekti.” şeklinde konuştu.

 Sarialioğlu’ndan gençlere tavsiyeler! Gelişim Zirvesi’nde konuştu

İş hayatındaki temel ilkelerin farklı bir alanda da başarılı olmasına nasıl yardımcı olduğunu da anlatan Sarialioğlu, “Gayrimenkul sektöründeki başarılarım Trabzon'da duyulmaya başlandığı ilk dönem doğup büyüdüğüm Beşirli'nin ileri gelenleri küçükken sporcusu da olduğum, amatör spor kulübü Beşirlispor'un başkanı olmamı ve ticaretteki başarımı semtimizin takımına da taşımı istediler. Yoğun bir çalışma temposu içinde olmama rağmen hem spora hem de Trabzon'a tutkum sebebiyle bu görevi büyük bir memnuniyetle kabul ettim. Başkan olduktan hemen sonra ticaret hayatında beni başarıya kavuşturan ilkeleri spor alanına uygulamaya koyuldum. Öncelikle güçlü bir yönetim oluşturdum. Kulübün gelirlerini artırmaya yönelik Beşirli'nin önde gelen iş adamlarıyla çalışmalar yaptım: Tesislerimizin fiziksel koşullarını iyileştirmek için farklı projeleri hayata geçirdim. Özellikle yerel basınla iletişimimizi güçlendirdim. Ve tabi yoğun ticari faaliyetlerime rağmen takımın her zaman yanında olarak kulübün başarısı için tutkuyla çalıştım. Bu çalışmalar sonucunda kulüp başkanı seçildiğim dönemin akabinde Beşirlispor tarihinde ilk defa üst üste iki lig şampiyonluğu kazanarak Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) çıkma başarısı gösterdi. Spor alanında yakalamış olduğum bu başarı bana, benimsediğim temel ilkelerin sektör fark etmeksizin başarının anahtarı olduğunu göstermiş oldu.” dedi.

 Sarialioğlu’ndan gençlere tavsiyeler! Gelişim Zirvesi’nde konuştu

Sarıalioğlu öğrencilere iş hayatı ve şirketi hakkında bilgiler verdi. Öğrenmeye açık olmalarını, motivasyonlarını yüksek tutma, empati yapma, değişime ve gelişime açık olma konusunda önerilerde bulundu.

 Sarialioğlu’ndan gençlere tavsiyeler! Gelişim Zirvesi’nde konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber