Rusya – Ukrayna görüşmeleri için Trabzon önerisi

Dünya gündemini meşgul eden Rusya – Ukrayna arasındaki kriz için Trabzon önerisi geldi.

Rusya – Ukrayna görüşmeleri için Trabzon önerisi

Haber61 - Haber Servisi / Dünya’nın büyük bir titizlikle takip ettiği Rusya – Ukrayna arasındaki gerginliğin sona ermesi için Türkiye devrede. Çabalar sonrasında barış görüşmelerinin Türkiye’de yapılabileceği gündeme geldi.

Bu haberler sonrası Trabzon’dan da bir öneri geldi.

Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu görüşmelerin Trabzon’da yapılması gerektiğini belirtip “Devletimize ve hükümetimize teklifimdir. Ukrayna, Türkiye’nin teklifine olumlu cevap vererek Rusya ile gerçekleşecek barış görüşmelerinin Türkiye’de yapılabileceğini söylemiş. Bu cevaba Rusya da olumlu bakarsa görüşmelerin İstanbul veya bir başka şehirde olabileceği değerlendirilmiş. Bence, eğer böyle bir ortam doğarsa bu görüşmeler için en uygun şehir Trabzon’umuzdur. Trabzon’un altyapısı, tarihi ve turistik değeri ile Karadeniz kenti oluşu bu görüşmelerin adresi için yeteri kadar anlamlıdır. Bu konuda başta vekillerimiz olmak üzere gerekli diplomatik girişimler başlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber