MÜSİAD’dan Üniversite Sanayi İş Birliği toplantısı! Eğitim modeline vurgu yaptılar

MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen “Üniversite Sanayi İş birliği” konulu toplantının konuğu KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı oldu.

MÜSİAD’dan Üniversite Sanayi İş Birliği toplantısı! Eğitim modeline vurgu yaptılar

Toplantıda üniversite ve iş adamlarının daha fazla bir araya gelmeleri gerektiğine dikkat çekildiğini ifade eden MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu, özelikle üniversite de verilen eğitimin tamamen uygulamalı eğitim modeliyle verilmesi gerektiğine de vurgu yapıldığını kaydetti. 

Ofluoğlu, “Hamdullah Çuvalcı hocamız üniversite de yapılan proje ve Ar-Ge faaliyetlerinde hocalarımıza sonuç odaklı kaynak aktardıklarını ve önemli projelere sonuna kadar desteklediklerini ifade etti” dedi. 

MÜSİAD’dan Üniversite Sanayi İş Birliği toplantısı! Eğitim modeline vurgu yaptılar

Ofluoğlu, MÜSİAD Üyelerinin ise nitelikli eleman sorununun iş dünyasına olumsuz etkilerini sıraladıklarını kaydederek, “MÜSİAD üyelerimiz ise, nitelikli eleman sorununun iş dünyasını olumsuz etkilediğini, eğitim uygulamalarının değiştirilerek staj eğitimlerinin daha yoğun yapılması gerekliliği ve öğrencilerin uygulamalı eğitimden geçmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Ayrıca Trabzon’un artık bir turizm kenti olduğu düşünülürse, Trabzon’da 4 yıllık bir Turizm Fakültesinin olmamasının yarattığı eksiklikler ile karşı karşıyayız. Turizm rehberlerinin ve yabancı dil bilen personel sayısının çok kısıtlı sayıda olması, nitelikli iş gücünün yetersiz kalması şehrimizin ve bölge Turizminin kalkınmasına büyük darbe vuruyor. Bu konuda Üniversitelerimizin Turizm ile alakalı önemli yapısal çalışmalar yapılması gerektiği de ifade edildi” diye konuştu. 

MÜSİAD’dan Üniversite Sanayi İş Birliği toplantısı! Eğitim modeline vurgu yaptılar

Ofluoğlu toplantıda, “Toplantıda, yabancı öğrencilerden ihracat konusunda hem bulundukları ülkelere ticaretin artırılması hem de dil konusunda istifade edilebileceği dile getirildi. Trabzon Yatırım Adasının Trabzon için önemli bir sanayi üstü olacağı ve Trabzon Havalimanının yenilenerek hem turizme hem de sanayide büyük fayda sağlayacağı ifade edildi” dedi. 

Toplantı, MÜSİAD ile üniversite iş birliğinin artırılması kararı alınarak sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber