Metin Güneş'ten TDF Trabzon Temsilciliğine ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun danışmanı Metin Güneş Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon Temsilciliğini ziyaret etti.

Metin Güneş'ten TDF Trabzon Temsilciliğine ziyaret

Ziyarette TDF Trabzon Temsilcisi Mustafa Durmuş, Araştırmacı Gazeteci Yazar Trabzon Yazarlar Derneği fahri üyesi Mustafa Yazıcı, TDF Trabzon Temsilciliği Sekreteri Cemal Yıdız da hazır bulundu.

Araştımacı Yazar Mustafa Durmuş; Trabzon’daki faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu;

Metin Güneş’in ziyaretinden çok memnun olduğunu belirttikten sonra şöyle devam etti;

 Metin Güneş'ten TDF Trabzon Temsilciliğine ziyaret

“TDF Trabzon Temsilciliği 24 Ağustos 2022 tarihinde Sayın Genel Başkanımız İsmail Şatıroğlu ve Trabzon Protokolü tarafından Trabzon’a yakışır bir şekilde açılışı gerçekleştirilidi. Ofisimiz 55 kişiyi ağırlayacak bir hacme sahiptir. Bu noktada çok büyük bir eksikliği gidermiş olduk. Ayrıca İstanbul’da yapılan Trabzon evi bitim aşamasına geldi, önümüzde ki yıl açmayı planlıyoruz. Bunda Sayın Genel Başkanımız İsmail Şatıroğlu bey’in çok emeği vardır. Bu oluşum da büyük bir eksiği gidermiş olacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu olsun ortahisar Belediye Başlkanı Sayın Ahmet Metin Genç Bey olsun her zaman yanımızda oldu. Trabzon’un tarihinin daha da gün ışığına çıkması gerkir. Bu noktada da bizlere yardımcı olacaklardır. Bundan eminiz. Örneğin, Hamzapaşa Camii mezarlığında yeni bir çalışma yapmak istiyoruz. Ordu’daki muhacir mezarlıklarının gün yüzüne çıkmasında epey bir yol aldık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Trabzon yazar açısından zengin bir şehirdir. Sayın Başkanımızdan üyelerimizin Trabzon Belediye Otobüslerine ücretsiz taşıma sağlanması hususunda yardım talep ediyoruz”

Araştırmacı Mustafa Yazıcı da; Büyükşehir Belediyesinin çok güzel işlere imza attığını, bunlardan birisinin de Kahramanmaraş caddesinin trafiğe kapatılmasının olduğunu beyan ederek şöyle devam etti;

 Metin Güneş'ten TDF Trabzon Temsilciliğine ziyaret

“Merhum Necip Fazıl Kısakürek Trabzon’da çalıştığı yıllarda Trabzon için yazmış olduğu “yağmur” adlı şiirin caddenin uygun bir yerine konulmasını rica etti.

Bu yağmur... bu yağmur... bu kıldan ince
Nefesten yumuşak yağan bu yağmur...
Bu yağmur... bu yağmur... bir gün dinince.
Aynalar yüzümü tanımaz olur.

Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Metin Güneş ise “Ziyaretinin çok olumlu geçtiğini Trabzon’umuzun tarihi ve mirası üzerine verimli görüşmeler yaptıklarını, Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon Temsilcliğ ile iş birliği içerisinde çalışacaklarını ve isteklerini Sayın Murat Zorluoğlu’na ileteceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber